Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ

Αντιγράφοντας από τη χθεσινή Αυγή το ρεπορτάζ που αναφέρεται στον Αλέξη Κούγια, περιλαμβάνον δηλώσεις του μαχητικού δικηγόρου, δηλώνω πλέον απερίφραστα οπαδός του. Για τα δεδομένα αυτής εδώ της κοινωνίας, και στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, ο άνθρωπος κατέχει πλέον ημιθεϊκό status.

Σε μια προκλητική ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται τη χυδαία και σεξιστική συμπεριφορά του απέναντι σε γυναίκες δημοσιογράφους, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής της πολύκροτης δίκης εξερχόμενος της αίθουσας του δικαστηρίου πέρασε μπροστά από γυναίκες οι οποίες προσπαθούσαν να στηρίξουν ψυχολογικά τον καταγγέλλοντα Νίκο Σ. και αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει, γέλασε ειρωνικά, στη συνέχεια δήλωσε απευθυνόμενος σε εκείνες «κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε».
Παράλληλα, ο Αλ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ολόκληρο το όνομα του πρώτου καταγγέλλοντα, ενώ προσθέτει ότι δεν υπήρξε αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, εξαπολύε νέα επίθεση στη δημοσιογράφο του Στο Κόκκινο Ναταλί Χατζηαντωνίου, ενώ με ειρωνικό ύφος σημειώνει ότι την Παρασκευή ελπίζει ο Νίκος Σ. «να έχει συνέλθει από την ψυχική και σωματική εξάντληση, ώστε με την αξιοπιστία του να βοηθήσει το δικαστήριο να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση». Ο γνωστός δικηγόρος υπογράφει ειρωνικά την ανακοίνωση ως «ομοφοβικός και ρατσιστής, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλ. Κούγια:
«Σήμερα στο Δικαστήριο του Δημήτρη Λιγνάδη μάς έκαναν την τιμή να είναι όλοι αυτοί που κατά τον ίδιο οργάνωσαν – κατασκεύασαν όλη αυτή τη βρομερή σκευωρία εις βάρος του.
Ήταν η κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, η αρχιέρεια κατά τον κο Λιγνάδη του metoo, ήταν ο κ. Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, αυτός που ισχυρίστηκε στην κωμική, νομικού και ουσιαστικού περιεχομένου, μήνυσή του, που συνέταξε και κατέθεσε η δικηγόρος Κουρτέση, ότι δήθεν ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίαζε καθημερινά από το 1995 έως το 1998, δηλαδή περίπου χίλιες και πλέον φορές, χωρίς ποτέ να τον καταγγείλει, και επιτέλους έκανε την τιμή στο Δικαστήριο να εμφανιστεί μετά από αναζήτηση ημερών ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα), ηλικίας σήμερα 36 ετών, ο οποίος ισχυρίστηκε το εξωφρενικό γεγονός, ότι δήθεν πριν 17 χρόνια ο Δημήτρης Λιγνάδης τον κάλεσε στο σπίτι, όπου ήταν μαζί με έναν εικοσιπεντάχρονο γυμνοί και, μόλις μπήκε στο σπίτι, του ζήτησαν να τους κάνει πεοθηλασμό, πράξη που αυτός αδιαμαρτύρητα έκανε, και ακολούθως ότι του εισήγαγε στον πρωκτό του ένα τεράστιο σίδερο, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στα μονόζυγα, το οποίο απλώς του προκάλεσε πόνο, χωρίς ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα) να χρειαστεί ποτέ να πάει σε κλινική, ούτε να αποκαλύψει ποτέ τι του συνέβη, και ότι αποφάσισε αυτό να το κάνει, αυθόρμητα, αρχές Φεβρουαρίου του 2021 στην ιδιαίτερα αξιόπιστη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών κας Ναταλί Χατζηαντωνίου, γιατί θέλησε με αυτή του την πράξη να βοηθήσει όλους αυτούς που ήθελαν να καταγγείλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς όμως να αποκαλύψει στη συνέντευξη, ούτε τα δικά του στοιχεία, ούτε του Δημήτρη Λιγνάδη, μη μπορώντας να απαντήσει στην ερώτηση της κας Προέδρου, πώς, αφού δεν αποκάλυπτε τα στοιχεία του κου Δημήτρη Λιγνάδη, θα αποφάσιζαν τα θύματά του να τον καταγγείλουν.
Ο συγκεκριμένος, ενώ περιέγραψε με ψυχραιμία όλη αυτή τη μυθιστορηματική διήγησή του, όπου οι βιαστές του ήταν δύο  και όχι μόνο ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του το Δικαστήριο και ειδικά η κα Πρόεδρος, άρχισε να υποκρίνεται πως κλαίει με λυγμούς, χωρίς δάκρυα όμως, και το Δικαστήριο διέκοψε. Μόλις βγήκε από την αίθουσα του Δικαστηρίου και έξω από αυτό τον περιέβαλλαν η κα Ναταλί Χαζτηαντωνίου, μία δημοσιογράφος με κοντά μαλλιά, ονόματι Αλεβιζοπούλου, όπως πληροφορήθηκα σήμερα, κάποιες άλλες κυρίες και, λες και τον είχε υπό την προστασία του, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, όλοι μαζί άρχισαν να γελούν.
Εκείνη την στιγμή περνούσα εγώ από μπροστά τους και, μόλις τους είδα, γέλασα ειρωνικά και τότε όλοι μαζί άρχισαν να με βρίζουν, απευθύνοντάς μου την εξυβριστική προς εμέ ερώτηση «γιατί γελάς, ρε σκουπίδι;» και τότε εγώ αυθόρμητα τους απάντησα ότι γελάω με αυτό το θέατρο που παίζεται μέσα στο Δικαστήριο και κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε.
Αυτό ήταν όλο το δήθεν επεισόδιο και η δήθεν εξύβρισή μου και εκεί τελείωσαν όλα, αφού εγώ επέστρεψα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όπου μόλις τότε εμφανίστηκαν οι Δικαστές, και επήλθε αμέσως το τέλος της διαδικασίας, γιατί δήθεν ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα) ήταν εξαντλημένος από τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου και του κυρίου Βλάχου και δεν είχε την ψυχολογική και σωματική δύναμη να απαντήσει στις ερωτήσεις μου, που θα ξεκινούσαν αμέσως.
Αυτονόητο είναι ότι καμία αυτόφωρη διαδικασία ούτε και διαμαρτυρία υπήρξε εις βάρος μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου γι’ αυτή τη διάδοση της ψευδούς ειδήσεως.
Τα υπόλοιπα την Παρασκευή και ελπίζω ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα) να έχει συνέλθει από την ψυχική και σωματική εξάντληση, ώστε με την αξιοπιστία του να βοηθήσει το Δικαστήριο να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση, η οποία κατά την άποψη των καταγγελλόντων πρέπει να είναι ο δημόσιος απαγχονισμός του κατηγορουμένου, ώστε να γλιτώσουν τα μελλοντικά θύματα από τους βιασμούς του.
Αθήνα, 01/06/2022 Με εκτίμηση & σεβασμό, Αλέξιος Κούγιας, ομοφοβικός και ρατσιστής, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο»

2
(Visited 159 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar June 4, 2022 at 6:47 pm

    Έχω την αίσθηση εντωμεταξύ ότι όχι μόνο το metoo, αλλά και άλλες υπερβολές της πολιτικής ορθότητας εδώ και λίγο διάστημα έχουν αρχίσει να παίρνουν την κατιούσα. Λίγο η φούσκα με τη Γεωργία, λίγο η ρεβάνς του Τζόνι Ντεπ με την υποστήριξη των ΜΜΕ, λίγο.. πολλά και διάφορα. Όπως και με την υποτιθέμενη “λήξη της πανδημίας” όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτό θα είναι οπωσδήποτε για καλό, αφού η όποια “στροφή” συνέπεσε όλως τυχαίως με τον πόλεμο της Ουκρανίας και την άνευ προηγουμένου κρίση που αυτός προοιωνίζεται. Υπόψιν ότι, παρόλο που η πρόσβαση σε στρατιωτικά επαγγέλματα είναι τυπικά ελεύθερη για τα κορίτσια, με διάφορες δικαιολογίες (ύψος, αθλήματα, ψυχολογικό προφίλ κλπ) τα κόβουν πλέον την τελευταία στιγμή, γιατί με κριτήριο τις επιδόσεις τους και μόνο στα μαθήματα των πανελληνίων – που είναι κατά κανόνα καλύτερες από των αγοριών – το στράτευμα θαποτελούνταν σε λίγο αποκλειστικά σχεδόν από γυναίκες. Και νομίζω αισθάνονται όλοι πλέον ότι ο στρατός μας δεν θα είναι για πολύ ακόμα διακοσμητικός..

    Reply
    1. Oannes June 5, 2022 at 8:15 am

      Δεν ξέρω, μακάρι να ισχύει αυτό για το metoo. Εντύπωσή μου πάντως είναι ότι, αν προέκυψε κάτι απ’ την υπόθεση είναι η δια της πλαγίας ενίσχυση του σχέδιου της μητριαρχίας : η εκτίμησή μου για τον Johnny Depp είναι σταθερά χαμηλή από την εποχή του “Ψαλιδοχέρη”. Αλλά και το να κάθεται εκειπέρα, μέρες ολόκληρες και να ξεροκαταπίνει διηγούμενος με την υποτονική φωνούλα του όσα τράβηξε, είναι ένα all time low για το ανδρικό φύλο, που δεν θα το περίμενα ούτε από αυτόν. Εντάξει εξήγηση υπάρχει: οτιδήποτε [;] είναι προτιμότερο από την καταστροφή μιας τέτοιας καριέρας. Αυτό που μένει πάντως από την υπόθεση δεν είναι “η τοξική αρρενωπότητα που είναι τόσο τοξική ώστε να μολύνει και γυναίκες” [αν και αυτό θα ήταν ένα “αξιοποιήσιμο” σλόγκαν]. Είναι η εικόνα ενός άνδρα ανίσχυρου μπροστά στη γυναίκα – ιεροεξεταστή. Και αυτή η εικόνα, με τήρηση των κατάλληλων επικοινωνιακών ισορροπιών, δουλεύει για το μητριαρχικό κόνσεπτ.
      Κυρίαρχο γνώρισμα αυτού είναι η ενίσχυση του “θηλυκού” στοιχείου σε γυναίκες ΚΑΙ άνδρες, με τις πρώτες να βγαίνουν ενισχυμένες και τους δεύτερους να εξασθενίζουν. Καμία αμφιβολία δεν έχω για το παρονοϊκό / χρησιμοθηρικό [to say the least] background της “συζύγου”, το κωλοπέτσωμα της οποίας διακρίνεται με μια απλή ματιά. Μου θύμισε συγκεκριμένες περιπτώσεις στη ζωή μου, οι “τάσεις” των οποίων βέβαια δεν αντιμετωπίσθηκαν με τη μέθοδο …Ντεπ.

      Reply
      1. stcigar June 5, 2022 at 9:31 am

        Αυτά που λες για την αισθητική και κοινωνική σημασία της υπόθεσης Ντεπ ισχύουν φυσικά ως εκεί που δεν πάει. Από την άλλη όμως υπάρχει και το καθαρά πρακτικό επίπεδο που βγήκε στην επιφάνεια με το θέμα της Ουκρανίας. Με άλλα λόγια η τακτική της παθητικής αντίστασης (βλ. κυρώσεις αυτογκόλ) και του ψυχολογικού πολέμου (βλ. αντιρωσική προπαγάνδα) που ακολούθησαν την ανεκδιήγητη μικροβιοφοβία των τελευταίων ετών, άρχισαν ίσως να δείχνουν σε “κάποιους” ότι ο γυναικείος τρόπος αντιμετώπισης των κρίσεων δεν είναι απαραίτητα ο ενδεδειγμένος. Καλό και το metoo, καλό και το gay pride, καλό και το “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”, αλλά εδώ μιλάμε για πραγματικό πόλεμο, απέναντι στον οποίο οι δικές μας – γυναίκες και άντρες – δεν έχουν ναντιτάξουν παρά ένα υστερικό “σε μισώ, δε μισώ, σε μισώ!”. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάπου έχουν αρχίσει να νοσταλγούν τον παραδοσιακό εκπρόσωπο της πατριαρχίας, έστω και μόνο σαν τροφή για τα κανόνια.

        Reply
        1. Oannes June 5, 2022 at 12:12 pm

          Για να γίνω λίγο
          ..προκλητικός (σιγά τα ωά δηλαδή) θα πω ότι οι φεμινίστριες, κατά βάθος και κατά πλειονότητα, νοσταλγούν εναγωνίως το “παραδοσιακό αρσενικό”. Γιατί αυτή είναι η φύση τους. Αυτό βεβαίως, χάρη στην προϊούσα πουστοποίηση, τους δίνεται όλο και πιο σπάνια η ευκαιρία να το καταλάβουν. Όσες είναι τυχερές, αντιλαμβάνονται κάποια στιγμή ότι το “παραδοσιακό αρσενικό” δεν έχει καμία σχέση με τα τοξικά στερεότυπα που του έχουν φορτώσει οι (κατά κανόνα …”άνδρες”) καθοδηγητές τους.

          Reply

Leave a Reply