Ο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ

Όπως ανέφερα σε παλαιότερο post, εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη:
“Ο αντιπαθέστερος των ‘ειδικών’ που κυριαρχούν στον δημόσιο μονόλογο, είναι ο
Ηλίας Μόσιαλος. Η μεταξύ αυτοπεποίθησης [;] και αυταρέσκειας [!] χαμογελαστή του έκφραση, κι αυτό το όνομα, κάτι ανάμεσα σε μεγάλο μηρυκαστικό και άνθρωπο που ψεύδεται [“λέει μούσια”] τον κάνουν ανυπόφορο. Σε συνδυασμό πάντα με όσα ξεστομίζει.
Σε post στο Facebook [πάνω], παίρνοντας θάρρος απ’ τον νυν πολιτικό του
πάτρονα, τον οποίο συγχαίρει για το ότι αναφέρθηκε σε ψεκασμένους * “για πρώτη φορά σε διάγγελμά του” [!] ο κύριος Μόσιαλος αρχίζει να γαβγίζει σαν μαντρόσκυλο, συκοφαντώντας, βρίζοντας και προτρέποντας σε δράση – μια προτροπή με πολλαπλούς παραλήπτες και περίεργες αποχρώσεις.
Δεν παραλείπει να πραγματοποιήσει ένα tour-de-force επιστημοσύνης και δημοκρατικής αντίληψης :
“με τους ψεκασμένους και τα τρολ δεν γίνεται διάλογος. Διάλογος γίνεται μόνο με ορθολογικούς ανθρώπους που προτείνουν διαφορετικές λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις, πάντα μέσα στα πλαίσια [αχ αυτά τα πλαίσια] της αναγνώρισης ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πανδημία”.
Ο διάλογος δηλ. με τον κύριο Μόσιαλο, νοείται αποκλειστικά εντός συγκεκριμένου πλαισίου [“αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πανδημία”]. Το οποίο ορίζει ο ίδιος ο κύριος Μόσιαλος, κι εσύ
ή το αποδέχεσαι, ή είσαι τρολ και ψεκασμένος.
Μπορεί κανείς να τον απολαύσει στο βίντεο, κάτω, από την εποχή που διατελούσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του
Γιώργου – “λεφτά υπάρχουν” – Παπανδρέου: αφού αναρωτηθεί “πώς γίνεται η Ελλάδα, με ΑΕΠ και κατά κεφαλήν εισόδημα πολύ πιο χαμηλά από της Γερμανίας να έχει μεγαλύτερα απ’ αυτήν ποσοστά ιδιόκτητων κατοικιών”, αποφαίνεται με την γνωστή ευθυκρισία του : οι Έλληνες δεν δικαιούνται να έχουν το σπίτι που απέκτησαν …με τα λεφτά των Γερμανών.

* Σύμφωνα με τον νέο ορισμό, “ψεκασμένος” είναι εκείνος που διαφωνεί με τους υπαγορευμένους απ’ τον Μόσιαλο χειρισμούς της κυβέρνησης.

3
(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Reply