Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για παρακρουσιακή βλακεία, τρικυμία εν κρανίω και ομαδική ψύχωση. Πίσω τους όμως κρύβεται κάτι πιο πεζό : πολιτική σκοπιμότητα *, με κορυφαίο του χορού το “αριστερό μόρφωμα” που ήταν προχθές στην εξουσία, και με τον τόνο να δίνεται από δημοσιογραφικές χαβούζες τύπου Efsyn, Documento.
Δεν ξέρω αν η ψυχολογική εξήγηση είναι πιο εφιαλτική απ’ την πολιτική, ούτε είμαι σίγουρος ότι η μια
αποκλείει την άλλη.

Αν το σκεφτείς, όχι απλώς δεν την αποκλείει αλλά την προϋποθέτει, ιδίως όταν μιλάμε για “μετα-πολιτικές” των 2020s.
Το κλίμα
στον “δημόσιο χώρο”, επιμελώς & αναίσχυντα βάσει σχεδίου συντηρούμενο, είναι το ακριβές αντίστοιχο μιας “δια βίου εκπαίδευσης” στην παράνοια και τη μισαλλοδοξία. Ο Λιγνάδης, η Πισπιρίγκου, ο Μπάμπης ο πιλότος, είναι ένα είδος rubber dummies, κούκλες – στόχοι για να κρατιoύνται σε φόρμα τα αντανακλαστικά του πυροβολούντος όχλου.
Αληθινός στόχος είναι η αντίθετη άποψη …και ο φορέας της.
Εσύ.

* …με “απόηχους” ακτιβιστικής performance του τύπου “Ο βιαστής είσαι εσύ”.


3
(Visited 97 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar July 23, 2022 at 11:47 am

    Τόσα ψέματα μαζεμένα δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από ένα σημείο και μετά εξαφανίζεται κάθε μέτρο σύγκρισης και το ψέμα ταυτίζεται απόλυτα με την αλήθεια. Λες μια μαλακία και αυτή αμέσως ΥΠΑΡΧΕΙ. Σα να είσαι θεός. Να δούμε αν θα μπορέσουν με την ίδια ευκολία να κάνουν τα μαγικά τους και με το φαΐ..

    Reply
    1. Oannes July 23, 2022 at 11:58 am

      …Και επειδή κάτι μου λέει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ (κάτι σαν) Θεός, κάτι που φροντίζει την τήρηση κάποιων ισορροπιών εν πάση περιπτώσει, όλο αυτό το πράγμα δεν μπορεί παρά να ξεραστεί αργά ή γρήγορα απ’ το ίδιο το Σύμπαν. Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η θέση σ’ αυτό όλων εκείνων που “δεν φταίνε σε τίποτα”, αν υποτεθεί ότι υπάρχουν τέτοιοι.

      Reply
      1. stcigar July 23, 2022 at 12:16 pm

        Κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι. Φοβάμαι όμως ότι έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. We’ve got to get in to get out..
        https://www.youtube.com/watch?v=T-DgKISnjaU

        Reply

Leave a Reply