ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΑΙ RAND CORPORATION

Αυτή τη στιγμή, μετά από εβδομάδες βομβαρδισμού της περιοχής του πυρηνικού αντιδραστήρα της Ζαπορίζια, * τεράστιες ουκρανικές δυνάμεις κινούνται προς την κατεύθυνσή του. Αναρωτιέται κανείς για το σκοπό του κυρίου Ζελένσκι. Όπως και για τον λόγο για τον οποίο οι Ρώσοι δεν ανακόπτουν την πορεία των δυνάμεων, όπως εύκολα θα μπορούσαν με από αέρος επιθέσεις.
Ταυτόχρονα, μια εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει την πεποίθηση κάθε λογικού ανθρώπου, αυτή που έχουμε διατυπώσει και από δω εξ αρχής : σε πείσμα, φαινομενικά, της λογικής, η ουκρανική κρίση είναι
μεθοδευμένη από τις ΗΠΑ.
Απόσπασμα έκθεσης της
RAND Corporation ** που είχε παρουσιαστεί στην αμερικανική κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου, ένα μήνα προ της εισβολής, αποκαλύπτει ότι η παρούσα κρίση είναι δικός της σχεδιασμός, πραγματοποιημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Το σκεπτικό του σχεδίου αφορούσε στην αποκατάσταση / βελτιστοποίηση της επιρροής των ΗΠΑ επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου, σύμφωνα με το think tank της RAND, είναι η αυξανόμενη αποστασιοποίηση της Γερμανίας, πράγμα που μαζί με την αποχώρηση της Βρετανίας από την EU αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα. Το πρόβλημα φαίνεται να “ξεπερνιέται” με τη διακοπή ροής ρωσικού φυσικού αερίου. Και ο μόνος τρόπος σύμφωνα με την έκθεση να επιτευχθεί αυτό, θα ήταν η εμπλοκή Ρωσίας και Γερμανίας σε πολεμική αναμέτρηση.
Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο σ’ όλα αυτά, είναι απλώς είναι ενδιαφέρον να εμφανίζονται αποδείξεις
“εκ των έσω”. Όσο για το “εμφανίζονται” είναι βεβαίως σχετικό : η είδηση δεν αναμένεται να προκαλέσει …σάλο στα mainstream media.
“Παρεμπιτόντως”, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στη Γερμανία
Sergey Nechayev : “Το γεγονός ότι η Ουκρανία εφοδιάζεται με γερμανικά όπλα, τα οποία χρησιμοποιεί όχι μόνο εναντίον του ρωσικού στρατού αλλά και των αμάχων του Donbass, είναι τελείως απαράδεκτο, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι ιστορικές ευθύνες που το γερμανικό έθνος έχει απέναντί μας για τα ναζιστικά εγκλήματα. Οι Γερμανοί έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή”.

* Αποκλειστικά από Ουκρανούς και ΝΑΤΟ – τα δυτικά media μιλούν για …εκατέρωθεν βομβαρδισμούς [με το σταθμό στα χέρια των Ρώσων], κρατώντας ίσες αποστάσεις.

** Κάποιες σελίδες της έχουν διαρρεύσει από ένα whistle blower.

3
(Visited 114 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar September 15, 2022 at 10:10 pm

    Από αυτούς δεν εμπνεύστηκε ο Κιούμπρικ την doomsday machine?

    Reply
    1. Oannes September 15, 2022 at 10:43 pm

      Ναι. Υπάρχει στο έργο άμεση αναφορά στη RAND Corporation [BLAND Corporation!]. Και γενικώς το Dr. Strangelove θεωρείται 100% ρεαλιστικό, άσχετα από το κωμικό επίχρισμα της υποθέσεως.

      Reply

Leave a Reply