ΟΜΙΚΡΟΝ : ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ!

Η εικόνα της ανεντιμότητας ενός ανθρώπου, του προέδρου του ιατρικού συλλόγου, και, μέσω αυτού, της πλειονότητας των μελών που τον στηρίζουν, περιέχεται στην παρακάτω στιχομυθία. Ο διάλογος με τον δημοσιογραφικό φωστήρα Άκη Παυλόπουλο :
Π. : «Το ερώτημα είναι τελικά ποιος αποφασίζει. Γιατί ξέρετε, υπήρξε η δραματική τοποθέτηση
Τσιόδρα, ότι βρισκόμαστε πιθανά μπροστά σε μια τεράστια πανδημία …σε ένα τεράστιο κίνδυνο για μια νέα απειλητική πανδημία. Κι εδώ υπάρχει διαφορά στις τοποθετήσεις. Τι να κρατήσουμε λοιπόν, ότι εδώ έρχεται ένα κύμα μολύνσεων και θανάτων αλλά η πολιτεία θέλει να σώσει τα Χριστούγεννα; Ή ότι υπάρχει μια δραματοποίηση αχρείαστη;»
Ε. : «Κύριε Παυλόπουλε, κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ποιος αποφασίζει. Οι γιατροί πάντοτε προτείνουν.
Οι ασθενείς αποφασίζουν αν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, και ποιες. Και ποιο γιατρό θα ακολουθήσουν. Είναι θέμα του ασθενούς. Στην προκειμένη περίπτωση η πολιτεία αποφασίζει, εμείς εισηγούμαστε. Η Όμικρον είναι ένας εν πολλοίς άγνωστος παράγοντας ακόμα. Τα δυο βασικά ερωτήματα τα οποία θέλουμε να δούμε, δηλαδή …πόσο βαρύτερη είναι η νόσος, και πόσο τα εμβόλια προστατεύουν, που ξέρουμε ότι προστατεύουν, αυτά δεν έχουν απαντηθεί ακόμα με σαφήνεια. Ότι διασπείρεται με ταχύτητα το γνωρίζουμε, άρα τι μπορούμε να κάνουμε; Να περιορίσουμε όσο γίνεται τη διασπορά, και να περιμένουμε τις άλλες απαντήσεις, θα τις έχουμε σε ένα δεκαήμερο περίπου.
Π. : Συνεπώς λέτε ότι οι προτάσεις για λοκντάουν τώρα δεν σας βρίσκουν σύμφωνους…
Ε.: Δεν συζητήσαμε τέτοιο πράγμα.

Ακούγοντας τα περί ιατρού που προτείνει και ασθενούς που αποφασίζει, καλό είναι κανείς να θυμάται την πρόσφατη πρόταση του ιδίου «επιστήμονα»:
οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν, μέρος τουλάχιστον, των νοσηλίων τους.
Όσο για τα περί «βαρύτερης νόσου» … Πώς λέμε «όνειρο μέσα σε όνειρο»; Εδώ έχουμε το «ψέμα μέσα σε ψέμα» : Δεν ξέρουμε
πόσο βαρύτερη [πρώτο ψέμα] είναι η νόσος, που σημαίνει, δεν ξέρουμε πόσο βαριά έχουν νοσήσει από αυτήν άνθρωποι, κατά πλειονότητα εμβολιασμένοι. Ξέρουμε όμως [δεύτερο ψέμα] ότι τα εμβόλια προστατεύουν…
Εντωμεταξύ …η μετακύλιση των κρίσιμων «δυο βδομάδων» και «δεκαήμερων» έχει ήδη ξεκινήσει…
Και η πλάκα είναι ότι ο εν λόγω είναι ο
καλός της υποθέσεως, καθότι υπάρχει και ο κύριος Βοθρογιάννης.
Ο Εξαποδ-άκτυλος τουλάχιστον δεν ζητάει λοκντάουν εδώ και τώρα…

3
(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply