ΟΛΟΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ;

Οι άνθρωποι στην άλλη πλευρά των συνόρων δεν είναι, όλοι τουλάχιστον, …απεγνωσμένοι και εργαλειοποιημένοι από το τουρκικό κράτος. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις, ήρθαν εδώ φιλοδοξώντας να περάσουν στην Ευρώπη. Δεν ξέρουν ότι η Ευρώπη έχει κλειστά τα σύνορά της; πόσο πιθανό είναι να έχουν εξαπατηθεί άπαντες από την τουρκική προπαγάνδα; πόσο λογικό ακούγεται να ξεγελιούνται σε τέτοιο βαθμό άνθρωποι 20-40 χρόνων, κάτοχοι κινητών τελευταίας τεχνολογίας; γιατί αυτοί, αποκλειστικά άνδρες, αποτελούν την πλειονότητα του κόσμου – γυναίκες και παιδιά περιορίζονται σε ό,τι δείχνουν οι κάμερες.
Εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι γελάστηκαν. Δεν βλέπουν, μέρες τώρα, τι συμβαίνει; γιατί επιμένουν; γιατί δεν ενημερώνουν τους επερχόμενους για το μάταιο της προσπάθειας;
Δυο σενάρια: ή αντιλαμβάνονται την τουρκική απάτη αλλά θεωρούν ότι …κάποια στιγμή θα καμφθεί η αντίστασή μας. Ή, κάποιοι απ’ αυτούς, είναι κατευθυνόμενοι. Όχι με στάνταρ εντολές, αλλά με αποστολή να μπουν σε ξένο έδαφος με σκοπό την αποσταθεροποίηση. Ένας πυρήνας “εντολοδόχων” με ικανότητα διείσδυσης στο θυμικό του πλήθους, φτάνει και περισσεύει.
Η εντύπωση αυτή ενισχύεται από την συντεταγμένη προτίμηση που δείχνουν στα ελληνικά σύνορα. Εάν κινούνται αυτοβούλως, τι τους εμποδίζει να πάνε προς τα βόρεια, στα βουλγαρικά; Εξ ίσου πύλη προς τον “Ευρωπαϊκό Παράδεισο” είναι και εκείνα.

2
(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply