ΟΙ “ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ” ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΝΕΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις, διαδοχικά, τους ίδιους ανθρώπους σε ρόλους αντίθετους. Του ενημερωμένου πολίτη με άποψη πχ. τη μιά στιγμή, και του χαχόλου την άλλη, έτοιμου να καταβροχθίσει ό,τι σερβίρει το Twitter και η …επιστημονική κοινότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι, ενώ σε θέματα που τους καίνε, όπως η λαθρομετανάστευση, δίνουν τα ρέστα τους [πχ. ο Φαήλος Κρανιδιώτης, του οποίου έχω αναδημοσιεύσει κείμενο] με το που θα περάσουν σε νερά επισήμως χαρτογραφημένα ως “θεωρίες συνωμοσίας” γίνονται ένα με την καφενόβια πλέμπα και τον χαβαλέ-για-το-χαβαλέ με τον οποίο αντιδρά σε ό,τι την ξεπερνάει. Μιλάω για την υποδοχή που έχει επιφυλάξει “το Twitter” [ένα είδος artificial οντότητας, συλλογικής αλλά ταυτόχρονα …μοναδιαίας, “αντιπροσωπευτικής”] στη συνέντευξη του David Icke – δεν θα στοιχημάτιζα για το πόσοι την άκουσαν πριν μιλήσουν. Αλλά και για την τεράστια γαργάρα τους ως προς το ότι απαγορεύονται πλέον – period, με το έτσι θέλω, συνεντεύξεις σαν κι’ αυτή.
Δεν εννοώ μόνο το “ολοκληρωτικόν” της υποθέσεως. Αλλά και το τί πιθανώς σημαίνει αυτή η απαγόρευση. Γιατί ένα από τα, ουκ ολίγα, λογικά ζητήματα που θέτει ο “επαγγελματίας συνωμοσιολόγος” είναι αυτό: ποιος ο λόγος να απαγορεύουν μια συζήτηση για τη σχέση ιού – τεχνολογίας 5G, αν αυτή είναι δεδομένα ανύπαρκτη; [Παρεμπιπτόντως, η πρώτη αναφορά εδώ σ’ αυτό το θέμα βρίσκεται στο post ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ Ή ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, στις 3 Φεβρουαρίου – David Icke, beware!!!]
Αυτό δεν είναι το μόνο λογικό που ακούει κανείς στην δυο ωρών + διάρκειας συζήτηση. Ο λόγος που με ενδιαφέρουν οι “επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι” δεν είναι ότι συμφωνώ με όλα όσα λένε, αλλά ότι έχουν άλλου επιπέδου πληροφόρηση – αρκεί να μπορείς να ελέγξεις την ακρίβεια της πληροφορίας, ψάχνοντας ο ίδιος.
Σε επόμενο post θα αναφερθούμε σε σημεία της συνέντευξης.

2
(Visited 100 times, 1 visits today)

3 Comments

    1. Oannes April 11, 2020 at 6:12 pm

      Για μένα όπως έχεις καταλάβει, είναι δεδομένο ότι ο Τραμπ έχει δίκιο [και] ως προς τον WHO. Ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης αυτής της σφηκοφωλιάς [μετά την αμερικάνικη κυβέρνηση] είναι ο …Bill Gates. Ο Tedros με τ’ όνομα ήταν μέλος του αιθιοπικού κομμουνιστικού κόμματος TRLF [Tigray People’s Liberation Front] στα ’90s, προσωπκά υπεύθυνος για εγκληματικές ενέργειές του, πράγμα που δίνει επαρκή εξήγηση για την εμμονή του στην εξυπηρέτηση των κινεζικών συμφερόντων.
      Εξ ου ακριβώς μέχρι μέσα Ιαν. επικροτούσε την άποψή τους περι μη μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ μέχρι μέσα Φεβ. καταδίκαζε την απαγόρευση των ταξιδιών από και προς Κίνα ως ξενοφοβική…

      Reply

Leave a Reply