ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ : ΓΟΝΕΙΣ ΒΡΕΦΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΙΜΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ

Από tanea.gr

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του κοροναϊού και δύο από το πρώτο εμβόλιο, η παραπληροφόρηση εξακολουθεί να εκδηλώνεται με απροσδόκητους τρόπους, όπως σε αυτή την περίπτωση του ζευγαριού από τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο αρνείται να επιτρέψει στον μικρό γιο του να υποβληθεί σε μία – απαραίτητη για την επιβίωσή του – καρδιοχειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας αίμα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.
Το 4 μηνών παιδί είναι, σύμφωνα με τους New York Times, σοβαρά άρρωστο με στένωση της πνευμονικής βαλβίδας. Η μητέρα του αγοριού λέει ότι θέλει η εγχείρηση του γιου της να γίνει χωρίς καθυστέρηση, αλλά απαίτησε να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα», με τον δικηγόρο της να λέει ότι η οικογένεια ανησυχεί για το αίμα που περιέχει ίχνη εμβολίων που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία mRNA.
Το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς τα νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία δεν διαχωρίζουν το αίμα των εμβολιασμένων από αυτό των μη εμβολιασμένων.
Οι Αρχές στη χώρα ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία του βρέφους. Αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό.
Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη
Οι υγειονομικές αρχές εξήγησαν ότι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη «έχοντας υπόψη μας το συμφέρον του βρέφους» και έπειτα «από μακρές συζητήσεις» με την οικογένεια καθώς σύμφωνα με δικηγόρο των Αρχών το μωρό γίνεται «όλο και πιο άρρωστο σε κάθε χτύπο της καρδιάς του».
Η διαμάχη ανάμεσα στους γονείς του παιδιού και τις Αρχές της χώρας έχει «προκαλέσει έξαρση της ρητορικής μίσους σε πλατφόρμες όπου οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν» δήλωσε η Sanjana Hattotuwa, ερευνήτρια στο Disinformation Project, μια ομάδα παρακολούθησης της Νέας Ζηλανδίας.
Η οικογένεια του άρρωστου βρέφους και οι υποστηρικτές τους, συμπεριλαμβανομένου ενός συντηρητικού πολιτικού της χώρας, επιμένουν ότι η κρατική παρέμβαση είναι περιττή λόγω της προθυμίας των μη εμβολιασμένων δοτών να προσφέρουν αίμα.


Ο μονολεκτικός, εκ προοιμίου χρωματισμός του γεγονότος ως
”απίστευτου” θα έπρεπε να είναι αρκετός για να δείξει το ποιόν του μέσου – χαρακτηριστικού του ευρύτερου κλίματος. Οι άνθρωποι όμως στους οποίους θα το έδειχνε, είναι εθισμένοι προ πολλού στην κατανάλωση προπαγάνδας εν είδει ειδήσεων. Ο μιθριδατισμός έχει κάνει το θαύμα του : η αποδοχή της τερατολογίας απ’ τον “πολίτη” γίνεται άμεσα, χωρίς την μεσολάβηση κριτικής σκέψης.
Διαβάζεις και φρίττεις : οι υγειονομικές αρχές [αυτές με τα πρωτόκολλα
*] μιλούν στο όνομα του συμφέροντος του βρέφους, διεκδικώντας δικαστική κατοχύρωση του “ενδιαφέροντός τους” ως υπερέχοντος εκείνου των γονέων. Η αντίδραση ενός στοιχειωδώς λογικού ανθρώπου σε όλα αυτά, ονομάζεται ρητορική μίσους από την …”Sanjana Hattotuwa, ερευνήτρια στο Disinformation Project, μια ομάδα παρακολούθησης της Νέας Ζηλανδίας”.
Μιλώντας για Νέα Ζηλανδία, σημειωτέον, αναφερόμαστε στην
ελεεινότερη χώρα επί Γης από πλευράς “πολιτικών Covid”, πράγμα το οποίο χρεώνεται στην “πρωθυπουργό” της [woman power…] Jacinda Arden.
Η αναποτελεσματικότητα και η επισφάλεια των εμβολίων, αποτελούν πλέον κοινό τόπο. Σε πείσμα αυτού, και με την ίδια ευκολία [- αμορφωσιά] με την οποία αναφέρεται στον
κορωναϊό, η διαδικτυακή φυλλάδα μιλάει για παραπληροφόρηση.

* Πέρα απ’ την προκρούστια παράμετρο, η επίκληση των πρωτοκόλλων συνάδει με κάτι ίσως ακόμα πιο αισχρό : το ακαταδίωκτο του “δόκτορα”.


2
(Visited 166 times, 1 visits today)

Leave a Reply