ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ, ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΚΑΙ …ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ

Με τον κύριο Μπογδάνο υπάρχουν κάποια ‘θέματα’ – όχι βεβαίως κατεπείγοντα*. Κατά την άποψή μου, με γνώμονα το “εφικτό”, του οποίου τέχνη είναι η πολιτική, η παρουσία του είναι θετική στην πολιτική σκηνή. Εξ ου η στοχοποίηση και το πυρ ομαδόν από κάθε πτυχή του ‘αριστερού’ φάσματος, και φυσικά από …”το Twitter”. Νούμερο ένα δημοφιλές θέμα εκεί σήμερα είναι το #εθνικόςρουφιάνος, αναφερόμενο στη μήνυση που, ορθότατα, έκανε στο human trash του Ρουβίκωνα, Σπύρο Δαπέργολα.
Ο εν λόγω είχε απειλήσει τον ΚΜ για το προηγούμενό του ‘ατόπημα’: στράφηκε εναντίον της “συντρόφισσας” Ελευθερίας Κουμάντου, ‘δημοσιογράφου’ του 9.84 και εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, για τα απίστευτα πράγματα που έγραψε για τη συγκέντρωση της Επιτροπής Κατοίκων στην Πλατεία Βικτωρίας [ανθρώπων, στους οποίους, πέρα απ’ το να τους στολίζουν σαν “ρατσιστές” και “φασίστες”, κάποιοι αρνούνται ακόμα και την ιδιότητα του …κατοίκου]
Κάτω, το tweet του δημοσιογράφου-βουλευτή:

…Και αναρτήσεις της “δημοσιογράφου”-παρατηρήτριας του Φασιστικού και Ρατσιστικού λόγου:

Το γεγονός περιγράφεται σε ειδησεογραφικά sites ως εξής:
Σε ευθεία στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου προχώρησε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας εμμέσως την απόλυσή της από τον ραδιοσταθμό “Αθήνα 9,84”. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού κλάδου στη χώρα μας.
Από τους εμπλεκομένους, ο μεν 9.84 αντιδρά με τον ενδεδειγμένο τρόπο [“δεν λογοκρίνουμε – είναι αυτονόητο ότι δεν εκφράζει το σύνολο του σταθμού”], θέτων εμμέσως πλην σαφώς την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια.
“Χρήσιμη” όμως είναι η ανακοίνωση του …GoldenDawnWatch: δίνει μια εικόνα, για όσους τη χρειάζονται, του επιπέδου αυτών των υποκειμένων. Τα οποία, με ομιχλώδεις απειλές και ψέμματα κρατούν καθηλωμένα εκατομμύρια ανθρώπων, που απλώς φοβούνται να μπλέξουν με τους μηχανισμούς “δημόσιας καταισχύνης” που έχουν στη διάθεσή τους. Οι οποίοι [μηχανισμοί] επιβιώνουν και αναπτύσσονται αποκλειστικά στην τοξική ψευδοπραγματικότητα του διαδικτύου.
Και να άλλος ένας λόγος για μια ευρύτερη συζήτηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική αποχώρηση από αυτό, αρχίζοντας απ’ το προπύργιο της ανωμαλίας, τα social media.

Η ανακοίνωση του …Παρατηρητηρίου:

* Το πιο σημαντικό ίσως απ’ τα ‘θέματα’ δεν αφορά τον ίδιο, αλλά το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί: ένα κόμμα που δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά απ’ την παγκοσμιοποιητική ατζέντα, τηρώντας απλώς προσχήματα, χρησιμοποιώντας ανθρώπους όπως ο ΚΜ, και αφήνοντάς τους να εκτίθενται σαν …περίπου Χρυσαυγίτες. Αυτά, στο όνομα της “εσωκομματικής πολυφωνίας”, που αποτελεί μια όχι ακριβώς ιδιότυπη μορφή δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.

4
(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Reply