ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΟ

Ο διαρκώς μετακινούμενος, όντας ακίνητος στη θέση του* [= βομβαρδιζόμενος από εναλλαγές παραστάσεων] πολίτης του διαδικτύου, παύει κάποια στιγμή να έχει άλλο μέλημα απ’ την ταχύτητα. Ταχύτητα ενημέρωσης, ταχύτητα ανταπόκρισης σ’ αυτήν, ταχύτητα ως μέσο διάκρισης. Με αποκλειστικό σκοπό «να μη μείνεις πίσω από τις εξελίξεις» το πράγμα μεταφέρεται σε πλαίσιο …αγώνα ταχύτητας. Αν η εν κινήσει ακινησία δίνει σ’ αυτόν χαρακτηριστικά αυτοκινητιστικού ράλι, στην πραγματικότητα πρόκειται για κυνοδρομία τεχνολογικά αναβαθμισμένη. Ο αγώνας είναι, τι άλλο, virtual : ο αγωνιστικός σκύλος – «πολίτης» – δεν προσπαθεί [απλώς] να ξεπεράσει τους ομοίους του, αλλά να πιάσει το μηχανικό λαγό που τρέχει μπροστά. Ο τελευταίος υπάρχει για το θεαθήναι, ως κίνητρο δραστηριοποίησης, όντας ως στόχος εξ ορισμού ανέφικτος.
Το τελευταίο που προάγεται μέσα απ’ αυτή την, τύπου κυνοδρομίας υπερκινητικότητα, είναι η
σημασία στη λεπτομέρεια, η δυνατότητα εντρύφησης σε παραστάσεις ραγδαία εναλλασσόμενες. Οι τελευταίες λειτουργούν διαδικαστικά, υποδιαιρέσεις της τροχιάς που διαγράφει ο πολίτης – greyhound, τρέχοντας προς το ασύλληπτο «θήραμα».

*…κάτι σαν οδηγός οχήματος, ας πούμε – να μια θαυμάσια, μυστική, χιλιετηρίδων διάρκειας διαδικασία εκκόλαψης της virtual reality.

4
(Visited 180 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. stcigar November 15, 2021 at 2:38 pm

  Το “φλέγον” ζήτημα πάντως έχει λάβει διαστάσεις υστερικής παράνοιας από κάθε πλευρά. Τον προηγούμενο μήνα που περίμενα στα επείγοντα με σπασμένο το χέρι, έγινα μάρτυρας του εξής περιστατικού: το ασθενοφόρο έφερε στο καρδιολογικό ένα γύφτο γύρω στα 55 με ανακοπή. Πέφτουν οι γιατροί από πάνω του να τον συνεφέρουν, αλλά ο άνθρωπος ήταν ουσιαστικά dead on arrival. Μόλις πληροφορούνται τα μαντάτα οι συγγενείς του, αρχίζουν φωνές και ουρλιαχτά κατηγορώντας τους γιατρούς ότι τον άφησαν επίτηδες να πεθάνει για να τον παρουσιάσουν ως θύμα του κορωνοϊού (“το άκουσα στις ειδήσεις ότι έτσι κάνετε με όλους” ούρλιαζε και απειλούσε ο γιος του) παρόλο που η περίπτωσή του ήταν οφθαλμοφανώς άσχετη με το θέμα. Ευτυχώς ο νεαρός τελικά λιποθύμησε από την ταραχή και ηρέμησε κάπως μετά τις φροντίδες των γιατρών και την υπόσχεση ότι θα γίνει κατεξαίρεση νεκροτομή αν κάνει πρώτα τη σχετική αίτηση στον εισαγγελέα..

  Reply
  1. Oannes November 15, 2021 at 5:13 pm

   Εντάξει τώρα, οι …Ρομά είναι γνωστοί για το “θεατρικό ταμπεραμέντο” και τις ανερμάτιστες υπερβολές τους. Δεν θα ξεχάσω τη διήγηση φίλου ο οποίος, σε διαδικασία Ι-5, είδε έναν τέτοιο που είχε πάει για να “το πάρει”, με σαπόρτ από ολόκληρη την οικογένεια. Όλοι μαζί έκλαιγαν και οδύρονταν, εκτός απ’ τον “λοστρέ” ο οποίος …έβηχε ακατάπαυστα.
   Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δίκιο οι ομιλούντες για την ευκολία με την οποία κόσμος προσέρχεται στην “κλινική covid” και από κει και πέρα κρατείται / εισάγεται στη ΜΕΘ / διασωληνώνεται. Υποθέτω βέβαια ότι από ένα χρονικό σημείο και μετά ξεκινάει η αντίστροφη διαδικασία.

   Reply
   1. stcigar November 15, 2021 at 5:40 pm

    Καλά για τους γύφτους ούτε κουβέντα, παρόλο που δεδομένων των συνθηκών οι συγκεκριμένοι μάλλον το εννοούσαν κι ας μην έβγάζε νόημα. Εγκρίνω κι επαυξάνω επίσης για το θέμα των διασωληνώσεων που έχουμε συζητήσει εξάλλου επανειλημμένως. Από την άλλη βέβαια υπάρχει κάτι το εγγενώς παράλογο στο να ζητάς ιατρική βοήθεια χωρίς να τους έχεις εμπιστοσύνη. Τι ακριβώς περιμένουν από τους γιατρούς? Να τους δώσουν ασπιρίνη και να τους πούνε γυρίστε σπίτι σας? Η μήπως έχουν κάποια δική τους θεραπεία να τους προτείνουν? Και τότε γιατί δεν το κάνουν από μόνοι τους?

    Reply
    1. Oannes November 15, 2021 at 5:59 pm

     Πες στον πατέρα σου ότι το άκουσες στην τηλεόραση!
     Το περί εμπιστοσύνης στους γιατρούς πάντως δεν είναι απλό. Γιατί δεν ζητάς τη βοήθειά τους υπό συνθήκες νηφαλιότητας, “επιλέγοντας” λες και μπορείς να το αποφύγεις. Οι τύποι έχουν εξελιχθεί σε αναγκαίο κακό, σε βαθμό που κοντεύει το “κακό” να ακυρώσει το “αναγκαίο”.
     Και εννοείται ότι έχει να κάνει και με το ποιος είναι ο γιατρός. Έχω στο μυαλό μου συμπαθέστατους ανθρώπους που κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου. Για φαντάσου όμως να πρέπει να εμπιστευτείς την ζωή σου στην Παγώνη και τον Κοπροβέλο!

     Reply
     1. stcigar November 15, 2021 at 6:05 pm

      Καλά έτσι και πετύχαινα σαυτούς θα με είχαν βγάλει και μένα στην τηλεόραση!😵

      Reply
 2. stcigar November 15, 2021 at 3:20 pm

  Από την άλλη τώρα ο πατέρας μου παρασύρθηκε από τις προτροπές της Θεοδωρίδου και πήγε κι έκανε το αντιγριπικό καπάκι μετά τη τρίτη δόση με αποτέλεσμα να γριπιαστεί για τα καλά και είναι κι από τους πρώτους των ομάδων υψηλού κινδύνου. Εμένα εννοείται δε με ακούει κανένας..

  Reply
  1. Oannes November 15, 2021 at 5:16 pm

   Να υποθέσω ότι δεν θα σε ακούσει και να του πεις να πάρει μπόλικη C; Αν πάντως ναι, αυτό το πράγμα κάνει θαύματα. Μου έχει “σκοτώσει” κυριολεκτικά, βαρειά γρίπη, εντός δυο ημερών. Την τρίτη ημέρα είχα ξυπνήσει περδίκι.
   Περαστικά ούτως ή άλλως!

   Reply
   1. stcigar November 15, 2021 at 5:48 pm

    Thanks man! Θα του το πω για τις βιταμίνες, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει στα σοβαρά έτσι και δεν το ακούσει στην τηλεόραση. Κάθε φορά που του λέω τα δικά μου, η απάντησή του είναι κλασικά “που τα έμαθες αυτά, στο ίντερνετ?”..

    Reply

Leave a Reply