ΚΟΥΓΙΑΣ : ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ…

Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς για τον δικηγόρο [προσωπικά δεν μου ήταν συμπαθής, άρχισε όμως να μου γίνεται μέσα από την αντιπαράθεσή του με τον εκ-βαθέων-αντιπαθή Λάκη Λαζόπουλο] δύσκολα θα αρνηθεί ότι είναι η μοναδική περίπτωση «διασήμου» που τολμά να λέει πράγματα ευκόλως εννοούμενα, τα οποία έχουν πάψει να εννοούνται.
Σε πείσμα των ασυνάρτητων που μιλούν για ψεκασμένες θεωρίες, πίσω από κάθε «κοινωνική τάση» ενθαρρυμένη απ’ τα media, υπάρχει ένα
σχέδιο. Και αυτό δεν αφορά απλώς οικονομικά οφέλη.
Η επιχείρηση «κανιβαλικό κουτσομπολιό» αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που περιγράφεται με πέντε λέξεις : ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΑΟΣ. Το χάος γίνεται αντιληπτό με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την «τάξη», τη βιώνουμε.
Η σύνδεση των δύο είναι θέμα στοιχειώδους λογικής :
τεχνολογίας δοθείσης, η εξουσία ασκείται πολύ πιο εύκολα σε ένα ασύντακτο πλήθος, παρά σε ένα συντεταγμένο, ικανό δηλ., όπως έλεγαν κάποτε, για …οργάνωση και αγώνα.

Ακολουθεί η δήλωση του
Αλέξη Κούγια αναφορικά με την υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας:
«Περιμένω, ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, πότε η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων, η Ένωση Ελλήνων ποινικολόγων, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος να κάνουν έστω, για τα μάτια του κόσμου, μια παρέμβαση, έστω μια διαμαρτυρία για την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ, την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος, την κατάργηση κάθε συνθήκης δίκαιης δίκης στην υπόθεση της φερόμενης ως παιδοκτόνου, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Παρατηρώ κάθε ημέρα, όλα τα ΜΜΕ και διερωτώμαι αν είμαι δικηγόρος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είμαι σε κάποια χώρα – οπερέτα – δικτατορία της κεντρικής Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και της Άπω Ανατολής.
Διερωτώμαι εάν στην Ελλάδα λειτουργεί η αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να κατοχυρώνουν τα ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών και τη δημοκρατία ή λειτουργούν ειδικά σε περιπτώσεις πτωχών, ανυπεράσπιστων κατηγορουμένων για εγκλήματα, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή αγράμματων και ανεύθυνων πολιτικών.
Με εκπλήσσει αυτός ο διαγωνισμός του ποιος θα προκαταδικάσει μια κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας.
«Δημοσιογράφοι», παρουσιαστές πρωινών εκπομπών, ντετέκτιβ της κακιάς ώρας, πρώην αστυνομικοί, συνδικαλιστές αστυνομικοί, ιατροδικαστές, ψυχίατροι και αγράμματοι δικηγόροι που δεν έχουν πατήσει σε ποινικό δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ έχουν προκαταδικάσει στην Ελλάδα του 2022 μια συνάνθρωπό μας, την οποία δεν τολμούν να υπερασπιστούν και παραιτούνται ακόμη και οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση.
Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό».


Ουδέν σχόλιον – με την καλύτερη δυνατή έννοια.

3
(Visited 133 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. stcigar April 1, 2022 at 2:18 pm

  Hats off στη δήλωση Κούγια. Η συγκεκριμένη – ανύπαρκτη by all means – υπόθεση αποτελεί textbook περίπτωση κυνηγιού μαγισσών με την ιστορική-κυριολεκτική σημασία του όρου. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα το έβλεπα με τα μάτια μου. Οδεύουμε ολοταχώς προς την καρδιά του Μεσαίωνα.

  Reply
  1. Oannes April 1, 2022 at 5:05 pm

   Για να το λες θα πει 1. ότι το έψαξες, κάτι που εγώ έχω “παραλείψει” να κάνω και 2. ότι θα είναι ακριβώς όπως το λες.
   Οπότε το pattern “Covid19” [κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εκ του μη όντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται] έχει έρθει για να μείνει, μολύνοντας τα πάντα.

   Reply
   1. stcigar April 1, 2022 at 6:01 pm

    Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο ψάξιμο. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για την εν λόγω γυναίκα, εκτός από μια (μεταξύ των δεκάδων που έδιναν οι γιατροί στη νοσηλευόμενη μικρή) νοσοκομειακής προελεύσεως ουσία, η οποία θα πρέπει λογικά να ήταν μάρκας “Ρούλα” για να δημιουργεί τέτοια ομόφωνα αισθήματα βεβαιότητας για την ενοχή της. Θαρχίσω μου φαίνεται να υπερθεματίζω στο ζήτημα του post covid syndrome, αφού η εγκεφαλική βλάβη που έχει προκαλέσει σε νοσήσαντές τε και ασυμπτωματικούς είναι καταφανώς ανήκεστος.

    Reply
    1. Oannes April 1, 2022 at 6:16 pm

     Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως να περιέχει κάτι η σκόνη απ’ τη Σαχάρα. Τέτοια ατμόσφαιρα γενικής παράκρουσης πάντως δεν θυμάμαι να έχω ξαναντικρύσει “στο Twitter”. Μιλάμε για κολαστήριο.

     Reply
     1. stcigar April 1, 2022 at 6:43 pm

      Man the whole thing scares the hell out of me no shit.

      Reply
      1. Oannes April 1, 2022 at 7:51 pm

       ΚΙ ΕΜΕΝΑ. ΕΒΛΕΠΑ ΤΙΣ “ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ” ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΗΜΕΝΩΝ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ. ΚΑΤΙ ΟΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΕΡΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ “ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ”, ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΩΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ …ΣΟΜΠΟΛΟ (ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟ” ΚΙ ΑΥΤΟΣ) ΚΛΠ. CREEPY STUFF.

       Reply

Leave a Reply