ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ή ΦΥΛΑΚΕΣ;

Ας διαβάσουμε προσεκτικά το παρακάτω ρεπορτάζ:

Απίστευτες σκηνές έλαβαν χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στην μονάδα με τα κρούσματα κοροναϊού.
Όλα ξεκίνησαν όταν συγγενείς ασθενούς με κοροναϊό από την περιοχή του Εχίνου, σύμφωνα με το Xanthinea, εισέβαλαν μέσα στο νοσοκομείο απαιτώντας να πάρουν τον ασθενή (!), ισχυριζόμενοι πως δεν πάσχει από κοροναϊό αλλά από άλλη ασθένεια. Ο εν λόγω ασθενής μάλιστα μεταφερόταν εκείνη τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο αντίστοιχο τμήμα κοροναϊού, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του.
Μάλιστα, τα αίματα άναψαν και για αυτό κλήθηκε και η Αστυνομία ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα με τους συγγενείς του κρούσματος. Ακολούθως οι συγγενείς υπεβλήθησαν και αυτοί σε εξέταση για κοροναϊό, λόγω της έκθεσής τους στη μονάδα, ενώ τους ζητήθηκε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Εχίνο.

Κατ’ αρχήν, σύμφωνα με την περιγραφή, οι συγγενείς του ασθενή με “κορωναϊό” εισβάλλουν/μπουκάρουν στο νοσοκομείο [υποθέτει κανείς διεμβολίζοντάς το με πολιορκητικό κριό] και απαιτούν να πάρουν τον ασθενή. Εδώ ο αφηγητής τοποθετεί ένα μεγάλο θαυμαστικό, δια του οποίου επισημαίνεται το μέγεθος του θράσους των συγγενών, να θέλουν να πάρουν τον άνθρωπό τους από το νοσοκομείο χωρίς την έγκριση των ειδικών. Παρατηρεί ο αναγνώστης ότι από την αφήγηση [με καρμπόν σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα] απουσιάζει η “άποψη” του ίδιου του ασθενούς / αιχμαλώτου. Εικάζει άλλωστε, ο ίδιος αναγνώστης, ότι η άποψη του εν λόγω θα πρέπει να ήταν ταυτόσημη με εκείνη των συγγενών του – σε διαφορετική περίπτωση θα είχε χρησιμοποιηθεί ως κερασάκι της αφήγησης.
Τα “χειρότερα”, τα οποία θα ήταν άραγε ποια; αποφεύγονται δια της επέμβασης της Αστυνομίας, η οποία υποθέτει κανείς, όχι μόνο επικροτεί το “δικαίωμα” ενός νοσοκομείου να κρατά ασθενείς χωρίς την έγκριση των ιδίων ή/και των συγγενών τους, αλλά και υποχρεώνει τους τελευταίους να κάνουν …και αυτοί σε εξέταση για κορωνοϊό, “λόγω έκθεσής τους στη μονάδα” [όσοι έχουν ασχοληθεί ελάχιστα ξέρουν ότι ακόμα και αν έχεις τσιμπήσει τον ιό, είσαι ασυμπτωματικός για μια-δυο μέρες τουλάχιστον], ζητώντας τους να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Εχίνο.
Το αγοραίο, στις παρυφές του χαβαλέ ύφος του ρεπορτάζ είναι ίσως το πιο εύγλωττο απ’ όλα: στον υπό καθεστώς ποιοτικής αναβάθμισης δημόσιο χώρο, η όποια αντίθετη στην επικρατούσα άποψη ακυρούται εν τη γενέσει της δια της βίας, και μ’ ένα “άκουσον άκουσον” αντί για επιχειρήματα.
Αυτά, ενώ διάφορα αγριεμένα …εκ του ασφαλούς [βλ. ανώνυμα] αμοιβαδομαλάκια λυμαίνονται τα social media, επιτιθέμενα σε όποιον εκφέρει “αιρετικές” απόψεις, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ενδοιασμών περί την τιμιότητα των προθέσεων του κυρίου
Gates.

2
(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Reply