ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι εφαρμοσμένοι Μόντι Πάιθονς. Μιλάω βεβαίως για το «ίνδαλμά μου», Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να ξεπερνάει τον εαυτό του, που είναι άλλωστε και ο μόνος του αντίπαλος.
Τι είπε αυτή τη φορά; Αναφερόμενος στα κατ’ οίκον τεστ, έθεσε το πλαίσιο εντός του οποίου και μόνο αυτά θα είναι η θετική εξέλιξη που μπορούν να είναι : ο φαρμακοποιός δίνει το τεστ στον πολίτη. Ο πολίτης κάνει το τεστ. Ο φαρμακοποιός υποχρεούται,
επ’ απειλή ποινής, να ζητήσει ενημέρωση για το αποτέλεσμα του τεστ απ’ τoν πολίτη, ενημερώνοντας με τη σειρά του τις αρμόδιες αρχές. Ο πολίτης υποχρεούται, επ’ απειλή ποινής επίσης, να απαντήσει στον φαρμακοποιό, και μάλιστα με ειλικρίνεια.
«Αλλιώς δεν έχει νόημα», αποφαίνεται ο άνθρωπος που εξελίσσεται σε κίνδυνο για τα κοντέρ της MENSA.
Επειδή μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται το γελοίον της προσεγγίσεως
* , την αφήνω ασχολίαστη.
Στη συνέχεια ο ΠΠ θα περάσει στην «έλλειψη ενσυναίσθησης» των νέων μας, που «μαζεύονται στις παραλίες και στις πλατείες, ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ 70 συνάνθρωποί μας πεθαίνουν κάθε μέρα από κορωνοϊό, και ενώ
και οι ίδιοι οι νέοι κινδυνεύουν γιατί οι επικίνδυνες ηλικίες σήμερα είναι 25 με 50… »
Έχει και τον άσσο στο μανίκι του, με τη μορφή του «εκλεκτού καλεσμένου»,
Θάνου Ασκητή, απ’ τον οποίο επιχειρεί να αποσπάσει επιστημονική έγκριση για τις ασυναρτησίες του.
Αλλά δεν…
Ο επιστήμων έχει στυλώσει τα πόδια, και με απλές φράσεις εξηγεί στον εμβρόντητο δημοσιογράφο-δικηγόρο-πρώην υπουργό αμύνης, πόσο
ανθρώπινη και φυσιολογική είναι η ανυπακοή, ειδικά στις νεότερες ηλικίες, σε παράλογους κανόνες και απαιτήσεις, προκρίνοντας σαφώς το άνοιγμα των πάντων με προσοχή και μέτρα. Εξηγεί περαιτέρω ότι, μόνο αν αφεθούν οι άνθρωποι στοιχειωδώς ελεύθεροι, θα κάνουν χρήση της λεγόμενης …ατομικής ευθύνης. Μόνο «τι μαλάκας είσαι συ» που δεν του είπε.
Εμβρόντητος αλλά χαμογελαστός ο ΠΠ, θα ευχαριστήσει τον επιστήμονα για την «πολύ χρήσιμη συζήτηση», που
…δεν έγινε ποτέ. Ξέρει ούτως ή άλλως, ότι σημαντική μερίδα του φιλοθεάμονος κοινού δεν πήρε μυρωδιά απ’ τη γελοιοποίησή του.

* Όπως και των ίδιων των τεστ , που πρέπει να αποτελούν ό,τι γελοιωδέστερο έχει επιστρατευτεί σ’ αυτό τον καρνάβαλο από καταβολής του.

4
(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply