ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ

Την πρώτη Ιουνίου, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραφε μηδενικούς θανάτους “από κορωνοϊό” για πρώτη φορά από το πρώτο lockdown [ένα χρόνο πριν].
Οι επαγγελματίες του λοκντάουν και των “μέτρων κοινωνικής απομόνωσης” δεν έπαψαν να κρούουν κώδωνες φανταστικών κινδύνων, χωρίς όμως αποτέλεσμα: Ο Καθηγητής
Adam Finn από τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), ένας από αυτούς που ζητούσαν την καθυστέρηση του ξεκλειδώματος μέχρι τις 21 Ιουνίου, παραπονέθηκε ότι το πιο συνηθισμένο απ’ τα μηνύματα που παίρνει τελευταία, περιέχει δυο μόνο λέξεις : “shut up”.
Τρεις μέρες μετά [surpriiize!] η
…ανατροπή:

[αντιγράφω από Naftempotiki.gr]
Τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, διπλασιάζονται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο περίπου κάθε 9 ημέρες, σύμφωνα με κορυφαίο επιδημιολόγο ο οποίος προειδοποίησε ότι η μερική χαλάρωση των περιορισμών του lockdown τον περασμένο μήνα θα επιταχύνει τη διάδοσή της.
Ο
Νιλ Φέργκιουσον του Imperial College London δήλωσε ότι τα δεδομένα σχετικά με την παραλλαγή B.1.617.2 , η οποία εκτιμάται ότι είναι περίπου 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Άλφα  που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ , «έδειχναν αυτήν την εβδομάδα σε μια πιο αρνητική κατεύθυνση από την προηγούμενη εβδομάδα».
«Αλλά δεν έχουμε δει πλήρως το αποτέλεσμα» του ανοίγματος των παμπ και των εστιατορίων σε εσωτερικούς χώρους στην Αγγλία στις 17 Μαΐου, δήλωσε ο Φέργκιουσον μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC την Παρασκευή.
 «Αυτό θα εκδηλωθεί ως μια
πολύ σημαντική αύξηση των περιπτώσεων», προειδοποίησε.
Στο μεταξύ μελέτη του κέντρου δημόσιας υγείας της Αγγλίας που κυκλοφόρησε την Πέμπτη διαπίστωσε ότι η παραλλαγή Δέλτα σχετίζεται με
πολύ υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας σε σύγκριση με την παραλλαγή Άλφα για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που νοσηλεύονται με αυτήν την παραλλαγή ή οποιαδήποτε παραλλαγή Covid δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Φέργκιουσον, «οπότε είναι σαφές ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να έχουν
σημαντικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη. Να σημειώσω απλώς ότι ο
Neil Ferguson του Imperial College είναι ο βασικός υπεύθυνος για μία σειρά σπασμωδικών, πανικόβλητων και αναποτελεσματικών μέτρων με τα οποία ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει την υπόθεση από πέρυσι. Τον Μάρτιο του 2020, τα …μαθηματκά μοντέλα του NF μιλούσαν για 2.2 εκατομμύρα νεκρούς στις ΗΠΑ και 500. οοο στην Αγγλία …μέχρι τον Οκτώβριο. Μπορεί κανείς να χαμογελάσει [έστω πικρά] βλέποντας τα πολύ μικρότερα πραγματικά νούμερα, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι …τερατωδώς φουσκωμένα, καθότι σε θάνατο από covid μετατρέπεται κάθε θάνατος ανθρώπου που την στιγμή που πεθαίνει [ανεξαρτήτως αιτίας] τυχαίνει να έχει και covid. Λίγο αργότερα ο Ferguson είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την θέση του κυβερνητικού συμβούλου, καθώς πιάστηκε να παραβιάζει την καραντίνα που …με δικές του οδηγίες είχε επιβληθεί στη χώρα, προκειμένου να συναντηθεί με έγγαμη κυρία με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση.
Δε είμαι 100% σίγουρος, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη φορά απ’ την παραίτηση που η τεχνογνωσία του επιστρατεύεται ξανά …για το κοινό καλό πάντα.

5
(Visited 88 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar June 5, 2021 at 11:27 am

    Αφού ο κόσμος μπορεί κι ανέχεται τέτοιο δούλεμα, πολύ καλά κάνουν κι αυτοί και το συνεχίζουν.

    Reply
    1. Oannes June 5, 2021 at 2:50 pm

      Αυτό λέω κι εγώ. Ώρες ώρες φτάνω στο σημείο ακόμα να επιχαίρω για τις παρενέργειες και μετά βρίζω το εαυτό μου. Στην πραγματικότητα, το φταίξιμο είναι όλο αυτών των καργιόληδων. Ο βλαξ ή, πόσο μάλλον, ο αποβλακωμένος, δεν φταίει γι’ αυτό που είναι. Εκείνος όμως που το εκμεταλλεύεται αυτό, φταίει και πρέπει να πληρώσει.

      Reply
  2. Pingback: Η ΙΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - OANNES

Leave a Reply