ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ XI JINPING

Ο Αμερικανός δικηγόρος Larry Klayman και η οργάνωσή του Freedom Watch που εδρεύει στο Τέξας, κατέθεσαν προ ημερών αγωγή εναντίον της Κίνας, διεκδικώντας ποσό μεγαλύτερο του ΑΕΠ της χώρας [20 τρισ. δολάρια…]. Η αγωγή στρέφεται εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης και συνακόλουθα του κινεζικού στρατού και του ινστιτούτου ιολογίας της Wuhan. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός αποτελεί βιολογικό όπλο που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν στην Αμερική οι κινεζικές αρχές, και το οποίο ξέφυγε από τον έλεγχο.
Μεταξύ άλλων κατηγορούν τη Κίνα για παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης σε τρομοκράτες [ως τέτοιους εννοούν προφανώς τους “επιστήμονες του ινστιτούτου], για συμετοχή σε συνωμοσία για την πρόκληση θανάτου σε Αμερικανούς πολίτες κλπ.
Ως προς το σκεπτικό της αγωγής, είναι, υποθέτω, παρεμφερές εκείνου που περιέχεται σε προηγούμενα posts αυτού του blog: ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ Ή ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ [3/2], ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ “ΑΛΛΟ”; [7/2] και Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ: Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ [20/2]
Ταυτόχρονα, η βρετανική κυβέρνηση δηλώνει έξω φρενών με την Κίνα για απόκρυψη στοιχείων [τακτική στην οποία το μαοϊκοκαπιταλιστικό καθεστώς έχει μια κάποια ειδίκευση]. Σύμφωνα με τη Daily Mail ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων/απωλειών της χώρας θα μπορούσε να έχει υποβαθμιστεί έως και 40 φορές…
Οφείλει να πει κανείς ότι το να κατηγορείται η Κίνα ως τρομοκράτης από Αμερικανούς πολίτες, με το σκεπτικό ότι διατηρεί 1 [ένα] εργαστήριο παρασκευής βιολογικών όπλων είναι ελαφρώς γκροτέσκο, υπό την έννοια ότι η Αμερική διατηρεί πολύ περισσότερα. Σε ένα άλλωστε από αυτά, εκείνο του Πανεπιστημίου της North Carolina, πρωτοκατασκευάστηκε ο ιός [βλ. τρίτο απο τα παραπάνω posts] με την τεχνογνωσία να μεταλαμπαδεύεται στη Wuhan, από Κινέζο “επιστήμονα” που είχε συμμετάσχει στην αμερικανική “creative team”.
Το ίδιο γκροτέσκο είναι να κατηγορεί την Κίνα για απόκρυψη στοιχείων μια χώρα σαν τη Μεγάλη Βρετανία.
Τα παραπάνω ούτε κατά διάνοια δεν μειώνουν την αχρειότητα των διαπλεκομένων media, τα οποία, εμμέσως πλην σαφώς
*, σ’ αυτό το ιδιότυπο Παγκόσμιο Πόλεμο εν εξελίξει, είναι εναρμονισμένα με τη γραμμή της Κίνας. Χώρας που τα σχέδιά της για “εμάς τους δυτικούς” δεν αφορούν απλώς σε …μαλακές διεισδύσεις, αλλά στο κρύο πιάτο μιας ταπεινωτικής εκδίκησης.

* …μιλώντας για “συνωμοσιολογικές θεωρίες”, φιλοξενώντας εκκλήσεις για οικουμενική συνεννόηση [“ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει σύνορα ούτε κάνει διακρίσεις”, “μπροστά στον κίνδυνο είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα” κλπ.] και δηλώσεις προσωπικοτήτων όπως ο Gordon Brown ή ο …Γιώργος Παπανδρέου περί Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ως μοντέλο αυτής προωθείται η “αποτελεσματική” Κινεζική Διακυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει ο ίδιος ο Xi Jinping, προτείνοντας σαν λύση για τον κόσμο την “πολυκομματική” συνεργασία / διαβούλευση υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, που αποτελεί την κινεζική εκδοχή κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

6
(Visited 72 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar April 4, 2020 at 5:53 pm

    Πολλά νομίζω θα μπορούσε να συζητήσει κανείς για τον συγκεκριμένο ηγέτη, ξεχωριστή εντύπωση όμως μου είχε κάνει, όπως και σε σένα εξάλλου, το διαπεραστικό βλέμμα του όταν κοιτούσε τα εκθέματα του μουσείου της Ακρόπολης. Πέραν των λόγων που είχες αναφέρει στο αντίστοιχο άρθρο, τους οποίους ομολογουμένως δεν γνώριζα τότε, μου φαίνεται ότι σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς ο Xi Jinping, τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα ζητήματα, καταλάβαινε σε βάθος αυτά που έβλεπε.

    Reply
  2. Oannes April 4, 2020 at 7:33 pm

    Ο άνθρωπος μου φαίνεται κι εμένα εξαιρετικά περίπλοκος και ενδιαφέρων. Έχω παρακολουθήσει την πορεία του καθότι έχω μια ψιλοεμμονή με την Κίνα [από ένα βιβλίο που ειχα διαβάσει προ δεκαπενταετίας (Όταν Η Κίνα Αλλάζει Τον Κόσμο – Erik Israelewicz) ήξερα τα περί Κινέζων μεταναστών κλπ. στο Πράτο και γενικά στη Βόρειο Ιταλία – με το που άκουσα περί επιδημίας μου έκανε κλικ].
    Αλλά το υψηλό IQ που σίγουρα έχει δεν αποτελεί εγγύηση …πολιτισμένης και νηφάλιας = μη εκδικητικής διάθεσης απέναντι στη Δύση για τα δεινά που έχει προκαλέσει στη χώρα του. Για να μην πω το αντίθετο: σε πείσμα του λαϊκίστικου διπόλου “λογική vs συναίσθημα” οι πλέον ευφυείς άνθρωποι είναι συνήθως και.οι πλέον παθιασμένοι, μνησίκακοι …και εκδικητικοί. Η μεθοδικότητα …μια χαρά μπορεί να συνυπάρξει με τα παραπάνω. Μιλάμε για fuckin’ Κινέζους, τους επινοητές του Κουνγκ Φου.

    Reply
  3. stcigar April 4, 2020 at 7:51 pm

    Συμφωνώ κι επαυξάνω, ειδικά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Και μόνο η single-minded determination against all odds με την οποία κατάφερε να γίνει αυτό που έγινε, παραπέμπει σε άνθρωπο που καλό είναι να μην τον έχεις εχθρό σου.

    Reply

Leave a Reply