ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ…

Η άνεση με την οποία η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης “προσαρμόζεται” στα νέα δεδομένα, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι η επόμενη μεταστροφή της θα αφορά, κανονικά, boots on the ground. Στο δεύτερο μέρος του βίντεο [00:40], προηγούμενη, γλαφυρή τοποθέτηση του “Προέδρου Μπάιντεν”.
Εξ ίσου ενδιαφέρουσα είναι η ομοθυμαδόν
συστράτευση του ρεπουμπλικανικού κόμματος, από τον Senate leader Mitch McConnell και τον “επιφανή” Lindsey Graham, μέχρι τον πρώην υπουργό εξωτερικών του Trump [και …tank platoon leader στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας] Mike Pompeo. Η κριτική του τελευταίου στην κυβέρνηση αφορά στο ότι …άργησε να στείλει τα τανκς. Σημειωτέον ότι μιλάμε για τον “πρωτομάστορα” της γέφυρας Ισραήλ – Αραβικών χωρών, πίσω, στο ολοένα απομακρυνόμενο 2020.

5
(Visited 91 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. stcigar January 26, 2023 at 5:41 pm

  Και καλά η πολιτική διάσταση του ζητήματος. Αλλά τόσα λεφτά πεταμένα δεν τα λυπούνται? Θα μου πεις λες και τα βάζουν από την τσέπη τους..

  Reply
  1. Oannes January 26, 2023 at 6:35 pm

   Εντωμεταξύ μόλις βγήκε σύρμα ότι παραιτήθηκε για λόγους διαφθοράς η μισή Ουκρανική κυβέρνηση. Και ο Κρεατοζελές …αμετακίνητος.
   Εννοείται ότι το θέμα αφορά στο πού πηγαίνουν τα λεφτά της βοήθειας, τεράστιο ποσοστό απ’ τα οποία ενθυλακώνουν διάφοροι “πολιτικοί” μαφιόζοι.
   Το ότι η Ουκρανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης ήταν γνωστό ανέκαθεν – το ίδιο το αμερικανικό υπουργείο εξωτ. συμβούλευε τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να προσέχουν τις κνήσεις τους σ’ αυτή τη χώρα.
   Όλο αυτό τώρα έγινε γαργάρα και τα όντα διοχετεύουν τανκς, λεφτά, οσονούπω και στρατιώτες εκεί πέρα και ό,τι προκύψει.
   Νο 1 στις δοσοληψίες μαζί τους υπήρξε η οικογένεια Biden, με αιχμή του δόρατος το συγκλονιστικά ανεκδιήγητο γυιό του κωλόγερου, Hunter. Ο τύπος έπαιρνε ένα τεράστιο μισθό, ούτε θυμάμαι πόσα, για να …παρευρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο μείζονος ουκρανικής πετρελαϊκής εταιρίας [Berisma] – με absolutely zero experience στο συγκεκριμένο χώρο. Ή και σε οποιονδήποτε χώρο – άεργος και junkie.

   Reply
   1. stcigar January 26, 2023 at 7:32 pm

    I know. Μετά τις επισημάνσεις σου κάποια στιγμή ασχολήθηκα κι εγώ με το περίφημο laptop. Και η στάση του Τραμπ όμως δε με πολυενθουσίασε να πω την αλήθεια, που πλεύρισε το Ζελένσκι για να ψαρέψει στοιχεία για το ρεμάλι του Μπάιντεν. Απορώ πάντως με τους Ουκρανούς που ανέχονται τόσο καιρό το Ζελένσκι. Δηλαδή απορώ πραγματικά.

    Reply
    1. Oannes January 26, 2023 at 7:59 pm

     Καλά τώρα, δεν είπε κανείς ότι κι ο Trump δεν είναι λεχριτάκος. Από πλευράς συμπεριφοράς και αισθητικής γενικότερα δεν το[ν] συζητάμε.
     Αλλά ο άλλος, όταν ακόμα ήταν αντιπρόεδρος επί Ο-Μπάμια, είχε δώσει εντολή στην ουκρανική κυβέρνηση να απολύσει έναν τότε εισαγγελέα or something, γιατί …πήγε να ελέγξει από που κι ως που ήταν στο board της εταιρίας ο γιός του. Επ’ απειλή, αυτό, διακοπής χρηματικών ροών. Εννοείται ότι η ουκρανική κυβέρνηση ….τον απέλυσε.
     Ο κωλόγερας ειναι καταγεγραμμένος on camera [τον έχω δει με τα μάτια μου] να διηγείται το περιστατικό σε ακροατήριο, κομπάζοντας, και το ακροατήριο να χαχανίζει.

     Reply
     1. stcigar January 26, 2023 at 9:00 pm

      Εντάξει από τούτον εδώ δεν περίμενα τίποτα, γιαυτό και σπανίως ασχολούμαι μαζί του. Το γεγονός ότι βρίσκεται στη θέση αυτή, αποτελεί από μόνο του απερίγραπτο θαύμα. Τον Τραμπ όμως τον θεωρούσα ικανό για κάτι καλύτερο, εξ ου και η έκδηλη κατά καιρούς απογοήτευσή μου από το πενιχρό αποτέλεσμα. Έχει εμπνεύσει πάντως πολλούς ανθρώπους με τα λόγια και τη γενικότερη παρουσία του και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να τα καταφέρουν στο μέλλον ενωμένοι καλύτερα.

      Reply
      1. Oannes January 26, 2023 at 9:36 pm

       Γι’ αυτό το λόγο [και όχι μόνο] εξακολουθώ να τον συμπαθώ και ελπίζω να ξαναβγεί. Όχι ότι θα σκάσω αν βγει και ο …Φλοριδιανός [Desantis] εννοείται.
       Αλλά σου έχω ξαναπεί, το “αδύνατο σημείο μου” είναι η αδικία. Κι αυτά που του έχουν κάνει αυτού του “δύσμοιρου” δεν τα θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Διάολος. Όλο το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας και της θητείας του το πέρασα …έτοιμος να σπάσω την τηλεόραση απ’ αυτά που άκουγα.
       Ο Μπάιντεν χρήζει προσοχής : μπορεί να είναι πλέον ένα γραφικό γερόντιο που μιλάει “λες” και ειναι έτοιμος να πάει ένα υπνάκο. Αλλά η προηγούμενη βερσιόν του είναι αυτή ενός καρα-κωλάνθρωπου, διεφθαρμένου και ασήμαντου πολιτικά. Και [όντως] ρατσιστή άμα λάχει …με φιλίες με σούπερ επιφανές μέλος της ΚΚΚ.

       Reply
       1. stcigar January 26, 2023 at 10:27 pm

        Εκτός των άλλων συνεπειών η άνευ προηγουμένου λασπολογία που αντιμετώπισε ο Τραμπ από την αρχή της πολιτικής του καριέρας, άνοιξε το δρόμο για την απόλυτη κυριαρχία του ψεματος και την ανεξέλεγκτη διαβολή του οποιουδήποτε από τον οποιονδήποτε που χαρακτηρίζει πλέον την εποχή μας.

        Reply
        1. Oannes January 26, 2023 at 10:42 pm

         Ακριβώς. Αυτή τη στιγμή πλέον λέγεται απλώς ό,τι κρίνεται σκόπιμο να λεχθεί, χωρίς ντροπή ή δισταγμό, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι έχουν οριστκά κερδίσει το παιχνίδι – και δεν αποκλείεται να έχουν και δίκιο.
         Αυτό που παίζει τώρα στην Αμερική είναι βουρ ξανά για υποχρεωτική μασκοφορία, έτσι for the fuck of it [στην πραγματικότητα υπάρχουν λόγοι, και ελπίζω να προλάβω να αναφερθώ αύριο]. Αλλά το πιο “ενδιαφέρον” είναι η υπαναχώρηση των φαρμακευτικών ως προς την υποχρέωση του ανεμβολίαστου να κάνει πρώτα το κανονικό, και μετά τα πρώτα booster shots πριν φτάσει στο τελευταίο [τέταρτο; πέμπτο;] booster. Τώρα λέει, μπορείς να κάνεις κατευθείαν το τελευταίο!
         Περιμένω ν’ ακούσω την κυρά-Παγώνη να το προμοτάρει αυτό, που έσκουζε τις προάλλες ότι “η επιστήμη έχει κανόνες και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατέβη”.

         Reply
         1. stcigar January 27, 2023 at 9:12 am

          Εντωμεταξύ έχω καταφέρει να πείσω πεντέξι άτομα ότι τα εμβόλια και οι μάσκες είναι υπεύθυνα που αρρωσταίνουν κάθε λίγο και λιγάκι. Με λίγη τύχη μέχρι του χρόνου θα γεμίσουμε ίσως και δεύτερο ταξί..

          Reply
          1. Oannes January 27, 2023 at 10:03 am

           Κάπως έτσι και από δω μεριά. Αυτό μας απομένει, εν είδει “καθήκοντος” όταν ο κάθε ανθυποφούφουτος έχει τη δυνατότητα επηρεασμού της οικουμένης.
           Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, με ένα-ένα τα ευρωξέκωλα να στέλνουν τανκς στην Ουκρανία [ακόμα και η Πορτογαλία!] είναι unprecedented. Είναι κανονικά σαν να λένε : “Μην μας ξεχνάς Βλαδίμηρε, όταν θα ‘ρθει η ώρα του Βαλαώρα πήδα μας κι εμάς λιγάκι”.
           Οι Ουκρανοί εν τω μεταξύ θεωρούν δεδομένο ότι θα στείλουμε κι εμείς τανκς. Οι Γερμαναράδες ισχυρίζονται μέσω του Τύπου ότι “η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard καθότι διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη”.
           Είμαι περίεργος τι θα κάνει το “πράμα” που έχουμε για πρωθυουργό.

 2. stcigar January 27, 2023 at 10:36 am

  Και οι “εθνικιστές” της Ιταλίας πρώτοι και καλύτεροι. Θακουστεί λίγο μαλακία το ξέρω, αλλά έχω περάσει ένα χρόνο από τη ζωή μου δίπλα σαυτά τα εκπληκτικά και πανάκριβα μηχανήματα και δεν το χωράει ο νους μου ότι θα τα πετάξουν έτσι απλά στην Ουκρανία. Για πόλεμο προορίζονται υποτίθεται γαμώτη μου, όχι αυτοκτονία!

  Reply
  1. Oannes January 27, 2023 at 11:23 am

   Ναι, εγώ δεν ξέρω απ’ αυτά, αλλά και από στρατιωτικούς αναλυτές που εκ πείρας εμπιστεύομαι [Αμερικανούς εννοώ] την ίδια άποψη άκουσα : τα συγκεκριμένα μηχανήματα προορίζονται για υγροποίηση, μαζί με τους χειριστές τους. Έτσι για τα μάτια του γαμημένου Ζελένσκι.

   Reply

Leave a Reply