Σύμφωνα με την Lifo, αναπαράγουσα στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, φέτος στην Κίνα δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος απ’ ότι τα 5 προηγούμενα χρόνια μαζί.
Ιδιαίτερα αλματώδης είναι η αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων, με σταθερά πλουσιότερο άνθρωπο της αχανούς αυτοκρατορίας, τον Jack Ma [Alibaba]
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις πληροφορίες έχει ο χαρούμενος, αν όχι πανηγυρικός, τόνος με τον οποίο αναγγέλλονται:
«Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από κορωνοϊό * έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση **. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.
Αν και οι πρώτοι δύο μήνες της επιδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου […] η νέα οικονομία ***, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.
Η υγεία ήταν επίσης τομέας που έφερε μεγάλα κέρδη. Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του…»
Τα ανωτέρω είναι πλαισιωμένα από τον καθιερωμένο χορό των αριθμών [θέσεων κατάταξης εταιρικών κολοσσών, και δισεκατομμυρίων στα οποία ανέρχονται οι περιουσίες τους], με χορηγό αυτών την εταιρία λογιστικής Hurun.
Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για την εταιρία του Λουξεμβουργιανού Rupert Hoogewerf [το …κινεζικό όνομα αυτού: Hu Run] μέντορα της Chinese Rich List, με ό,τι αυτό σημαίνει για μια χώρα με κεντρικό οικονομικό σχεδιασμό όπως η Κίνα.
«Η Κίνα μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο)» μας ενημερώνει η Lifo.
Ωστόσο, μια ματιά στη φωτογραφία κάτω, μπορεί να δείξει ότι …σύμφωνα με τη Hurun πάντα, η Κίνα ξεπερνούσε σε δισεκατομμυριούχους Αμερική και Ινδία μαζί, ήδη απ’ τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο ιός μόλις έβγαινε από τα όρια της Wuhan, και ενώ δεν υπήρχε ακόμα ούτε ένας νεκρός στις ΗΠΑ.
Αυτό στέλνει τα περί φωτεινού παραδείγματος για ένα μικρό περίπατο. Τζάμπα το “μελάνι”.
Η φωτό του ανοίγματος είναι από την πρόσφατη τελετή εισδοχής της Κίνας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών…
* Μετάφραση : ο κορωνοϊός έπαιξε α-μπε-μπα-μπλόμ, κι ο κλήρος έπεσε στην Κίνα…
** Μετάφραση : όσοι “παλεύουμε ακόμα με τον Κορωνοϊό” κάτι δεν κάνουμε καλά. Μπροστά μας είναι το φωτεινό παράδειγμα, αλλά επιλέγουμε να το αγνοούμε.
*** Ας ειν’ καλά η νέα τεχνολογία και η …νέα οικονομία. Οι υπόλοιποι μπορούμε να πάμε για chai.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.