ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ…

Αντιμέτωποι με έναν παρατεταμένο καύσωνα που θα φέρει θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς βρίσκονται εκατομμύρια Έλληνες.
Χθες, Παρασκευή είναι ήταν η πρώτη μέρα του καύσωνα που έφτασε και στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους μετεωρολόγους, δεν είναι τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν αλλά η διάρκεια του καύσωνα.
Αυτό που μας ανησυχεί αρκετά είναι η διάρκεια του καύσωνα. Μιλάμε για διάρκεια τουλάχιστον 10 ημερών, θα πάμε έως το τέλος του μήνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προστατεύσουμε τους οικείους μας» τόνισε ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος στην ΕΡΤ …
[από κάποιο κωλοσάιτ]

Παρατηρεί κανείς μια “αναβάθμιση” του επιπέδου της
αθλιότητας, όπως το έχουν καθορίσει οι “ειδικοί” του υγειονομικού τομέα. Γιατί εδώ το πράγμα βγάζει μάτια : πρόκειται για ένα από τα πιο ήπια καλοκαίρια που θυμάμαι, μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων ημερών, πρώτων του “καύσωνα” που ανησυχεί τους ειδικούς. Η χυδαιότητα της υπερβολής συναγωνίζεται την ακρίβεια της ενορχήστρωσης. Και μπορεί ελάχιστοι προς το παρόν να ψήνονται με τα παραμύθια περί κλιματικών αλλαγών και καυσώνων * Υπήρχε όμως μια εποχή που ελάχιστοι ψήνονταν και με τους υγειονομικούς εφιάλτες. Και η υπομονή των γκεμπελίσκων είναι το βασικό τους πλεονέκτημα.

Υποθέτει κανείς ότι η ξεδιαντροπιά όλων ανεξαιρέτως των “πρωταγωνιστών” αυτής της παρωδίας δημόσιου χώρου ** και ο βαθμός κυνισμού που απαιτείται γι’ αυτήν, έχουν να κάνουν με την αίσθηση, ή επίγνωση ενός μη αντιστρέψιμου τέλους. Και με την ελπίδα για μια εξαίρεσή τους απ’ το πλαίσιο της νέας κανονικότητας. Ας ευχηθούμε να συμβεί κάτι πιο λογικό απ’ αυτό : να την πληρώσουν πρώτοι, και πιο ακριβά απ’ όλους.

* Το μένος με το οποίο οι “νομοταγείς” χρήστες επιτίθενται στους …αρνητές του covid, δεν παρατηρείται προς το παρόν τουλάχιστον εναντίον των αρνητών του climate change.

** Η θετική σκέψη της ημέρας : ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν φάνταζε τόσο βολικό, τόσο ανακουφιστικό, να είσαι “στην απέξω”

3
(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Reply