Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ

Από τη στιγμή που η μάσκα, ιατρική ή πάνινη, δεν έχει τρόπο να …βιδώνει στο δέρμα, απ’ τη στιγμή που ο αέρας μπαινοβγαίνει με άνεση από ένα σωρό χαραμάδες που αφήνει, δεν μπαινοβγαίνει και ο …κορωνοϊός μαζί του; ποιο είναι το νόημα της χρήσης της; Θέλω να πω, ξέρω ότι υπάρχουν μελέτες επί μελετών, και ότι η χρησιμότητά της ουδέποτε έχει στοιχειοθετηθεί. Αλλά τι σημασία έχει μπροστά σ’ αυτό που λένε τα ίδια μάτια και η στοιχειώδης λογική σου;
Η φαρμακοποιός στην οποία εκμυστηρεύτηκα τη σκέψη μου συγκατένευε. Πήρε μάλιστα φόρα και άρχισε να λέει διάφορα δικά της.
Είναι ενδιαφέρον το πόση
αρνητικότητα είναι έτοιμος να βγάλει ένας κόσμος που κατά τ’ άλλα παρουσιάζεται ως πειθήνιος ακολουθητής των μέτρων που προστάζουν οι “ειδικοί” [στην πλειονότητά τους κάτι κραυγαλέες μετριότητες].
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το τι θα γίνει, όταν κάποια στιγμή το “κοινωνικό πείραμα” ξεφύγει απ’ τον έλεγχο.
Πώς το λέγαμε μικροί στο σχολείο;
“το πείραμα απέτυχε …καλυφθείτε”.

5
(Visited 147 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar November 26, 2020 at 10:11 am

    Τι να λέμε, το θέμα της μάσκας.. μπάζει από παντού!

    Reply
    1. Oannes November 26, 2020 at 12:04 pm

      Χτες το μεσημέρι έτυχε να κυκλοφορήσω για ασυνήθιστα πολλή ώρα σε διάφορα μαγαζιά. Και συνειδητοποίησα ότι πέρα από τους νομοταγείς και τους ρουφιάνους, υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αντιλαμβάνεται ακριβώς τι συμβαίνει, απλώς κάνει το κορόιδο για το τρακοσάρι.
      Το θέμα είναι ότι αυτή η υπόθεση έχει τα χαρακτηριστικά του “too big to fail”. Ο μόνος τρόπος να πάρει πίσω είναι, εν όψει απειλής που τυχόν θα αισθανθούν, να το μαζέψουν λίγο-λίγο εντέχνως. Που σημαίνει ότι ούτε ο σάλος που θα έπρεπε θα γίνει, ούτε οι φταίχτες θα πληρώσουν.

      Reply
      1. stcigar November 26, 2020 at 12:38 pm

        Συμφωνώ σε όλα, καθώς και με τον υπαινιγμό σου στο σημερινό άρθρο περί “έκτακτης ανάγκης” ότι αυτό που βλέπουμε είναι απλώςκαι μόνο η αρχή.. του τέλους. Αν μια τέτοια εξωπραγματική μούφα είχε τόσο ανέλπιστη επιτυχία, φαντάσου τι θα γίνει σε περίπτωση που την επόμενη φορά μας ξεφουρνίσουν κάτι που θα έχει μέσα του κάποιο μικροσκοπικό έστω, απειροελάχιστο λέμε ίχνος αλήθειας..

        Reply
  2. Anonymous November 26, 2020 at 3:36 pm

    Μπορεί η πλήρης απουσία μάσκας να είναι ίδια με την μάσκα; Προφανώς και μπορεί να περάσει κι από άλλου ο ιός αλλά μειώνεται έστω και σε κάποιο ποσοστό η μεταδοτικότητα.

    Reply
    1. stcigar November 26, 2020 at 4:00 pm

      Αν όντως ήταν έτσι όπως το λέτε, πώς γίνεται τα “κρούσματα” κλπ να πολλαπλασιάζονται με τρόπο εκθετικό από τότε που καθιερώθηκε η καθολική χρήση της μάσκας?

      Reply
    2. Oannes November 26, 2020 at 5:58 pm

      Αυτό που ρωτάτε δεν μπορώ να το ξέρω γιατι δεν έχω τον τρόπο να το υπολογίσω. Ανέφερα κάτι που βγάζει μάτια, απλώς γιατί δεν έχει τύχει να το δω να αναφέρεται πουθενά. Φαίνεται λογικό να παρέχει κάποια προστασία στους γύρω σου από τα δικά σου σταγονίδια. Αλλά αυτό, που ήταν το Νο 2 τροπάρι μετά το Νο 1, ότι “η μάσκα όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα αλλά και βλάπτει”, έχει αντικατασταθεί από το Νο 3, ότι …η μάσκα προστατεύει και εσένα που τη φοράς. Πώς γίνεται άραγε αυτό όταν αφήνει τεράστιες [για το μέγεθος του ιού ή των σταγονιδίων] χαραμάδες;
      Στο βίντεο του post “ειδικοί εναντίον μάσκας” μπορείτε να απολαύσετε μεταξύ άλλων την κυρία Παγώνη, φανατική της μάσκας σήμερα, πριν από κάτι μηνες να ειρωνεύεται με τη χαρακτηριστική φωνή της: “δεν μπορούμε να τριγυρνάμε όλοι από δω κι από κει με μια μάσκα μέσα στην πόλη…”

      Reply
      1. stcigar November 26, 2020 at 6:28 pm

        Ας φανταστούμε άτομα με μάσκα σε κλειστό δωμάτιο κι ας κάνουμε στον εαυτό μας την απλή ερώτηση: και τώρα πού πάνε τα μικρόβια; Η μόνη προστασία που παρέχει το πανάκι αυτό εκτός χειρουργείου είναι από την προσβολή του να σε φτύσουν κατάμουτρα και από το να τους κάνεις κι εσύ το ίδιο. Για όλα τα υπόλοιπα το αποτέλεσμα (θα έπρεπε να) μιλάει από μόνο του.

        Reply
        1. Oannes November 26, 2020 at 7:35 pm

          Σου επιτρέπει βέβαια να φτύνεις τον εαυτό σου – κυριολεκτικά και μεταφορικά!

          Reply

Leave a Reply