Η ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απαιτεί από τις κυβερνήσεις να επιβάλουν απαγορεύσεις στο κοινό που καλλιεργεί τρόφιμα στο σπίτι, προς χάριν της ατζέντας Net Zero που ο (μη εκλεγμένος) οργανισμός έχει θέσει ως στόχο για τη σωτηρία του πλανήτη από την υπερθέρμανση. Το WEF υποστηρίζει ότι οι κατ’ οίκον καλλιέργειες δημιουργούν εκπομπές CO2 που υπονομεύουν την επίτευξη του στόχου. Αυτό, κατόπιν “επιστημονικής μελέτης” (είχαμε κάνει λόγο γι’ αυτήν τον καιρό της δημοσίευσής της) που αποκαλύπτει το …καταστρεπτικό «αποτύπωμα άνθρακα» των κατ’ οίκων καλλιεργειών.
Η “έρευνα” διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Michigan με χρήματα από το WEF, και είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό
Nature Cities. Εκεί εξετάζονται διαφορετικοί τύποι αστικών καλλιεργειών για να φανεί πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) παράγεται στο πλαίσο κάθ μιας τους. Κατά μέσο όρο λοιπόν, μια μερίδα φαγητού παραγόμενη από παραδοσιακά αγροκτήματα δημιουργεί 0,07 κιλά CO2, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι “ερευνητές” του WEF ισχυρίζονται ότι ο αντίκτυπος στο περιβάλλον είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερος, στα 0,34 κιλά ανά μερίδα για μεμονωμένους κήπους της πόλης. Ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης, Jake Hawes, δηλώνει: «Ο σημαντικότερος παράγοντας στις περιοχές αστικής γεωργίας που μελετήσαμε ήταν οι υποδομές που απαιτούνται για την καλλιέργεια των τροφίμων, παρτέρια, μονοπάτια, υπόστεγα κήπων κλπ. – για την κατασκευή όλων αυτών απαιτείται η έκλυση μεγάλης ποσότητας CO2!».

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια. Αυτό άλλωστε είναι το κόλπο των δολοφόνων – κλόουν του WEF : Ουδείς παίρνει στα σοβαρά τα λεγόμενά τους …μέχρι τη στιγμή της
εφαρμογής, οπότε και είναι αργά.
Και είναι ήδη αργά, εφ’ όλης της ύλης, για όλους μας.
Ή μήπως όχι;
Η έξοδος (…κινδύνου, μετά βλέπουμε!) είναι ορθάνοιχτη προς τα δεξιά.
Far right, στη woke διάλεκτο.

5
(Visited 32 times, 2 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply