Η “ΑΛΓΕΡΙΝΗ” ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…

Λόγω κάποιων δραστηριοτήτων που βαίνουν προς ολοκλήρωση, απαιτώντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου αυτών και των επόμενων ημερών (καμία σχέση με …διακοπές) η παρουσία μου στο blog θα περιοριστεί στο minimum. Θεού θέλοντος, επιστροφή στην ομαλότητα αναμένεται λίγο πριν το Δεκαπεντάγουστο.
Ούτως ή άλλως δεν αισθάνομαι ότι έχω να συνεισφέρω κάτι σε υποθέσεις όπως η της
“Αλγερινής μποξέρ”. Ιδίως τη στιγμή που ένας επιστήμονας του διαδικτυακού κύρους του νευροχειρούργου, αγωνιστή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυρίου Παπανικολάου “βάζει τα πράγματα στη θέση τους” – ούτε λίγο ούτε πολύ ο εν λόγω ταυτίζει το παλικάρι με τις κλασικές …αντρογυναίκες που θυμόμαστε οι μη millennials (κάτω, το thread του δόκτορος στο Twitter, το οποίο επικαλείται, θριαμβολογώντας, η …Lifo).
Σε ό,τι με αφορά, και επειδή η υπόθεση πάει πίσω στο χρόνο, παραπέμπω σε κείμενο (εδώ) σχετικό με την, όχι “ίντερσεξ” αλλά τραβεστί “κολυμβήτρια” Lia Thomas – Μάρτιος
2022.

Επειδή κάποιοι ασχετολόγησαν με άσχετα σχόλια κάτω από τελείως άσχετο ποστ, το έψαξα λίγο : Η Αλγερινή πυγμάχος (η οποία 21 ετών είχε αγωνιστεί κανονικότατα και στην προηγούμενη Ολυμπιάδα όπου αποκλείστηκε νωρίς) είναι μια εξαιρετικά σπάνια ιατρική περίπτωση : άτομο που γεννιέται με γυναικεία εξωτερικά όργανα, το μεγαλώνουν ως κορίτσι και αργότερα το εντάσσουν στην κοινωνία ως γυναίκα (με ότι αυτά σημαίνουν σε κάθε κοινωνία, εν προκειμένω για στην Αλγερινή κοινωνία) όμως στην εφηβεία δεν εμφανίζει εμμηνορυσία και αναπτύσσει ορισμένα αρρενωπά σωματικά χαρακτηριστικά. Αν ρωτήσετε κάποιον υπερήλικα γονέα, θείο, παππού είναι αυτό που παλιά (όταν δεν υπήρχαν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις) το έλεγαν “αντρογυναίκα” και που κοινωνικά ήταν γυναίκα άτεκνη (πολύ συχνά έγγαμη) με ασυνήθιστη για γυναίκα μυϊκή δύναμη. Αυτό γιατί παρά τα εκ γενετής γυναικεία εξωτερικά όργανα (που καθορίζουν την κοινωνική θέση ως γυναίκα) ο τύπος των χρωμοσωμάτων φύλου είναι αρσενικός (ΧΥ). Σε επίπεδο κανονισμών αγώνων το θέμα κινείται στα ψιλά γράμματα των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας από την μία : “αφού έχεις υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης έστω κι αν δεν φταις γι’ αυτά (δεν παίρνεις αναβολικά) όχι, δεν μπορείς να αγωνιστείς” και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από την άλλη “αφού αποδεδειγμένα τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σου δεν οφείλονται σε λήψη αναβολικών, ναι μπορείς να αγωνιστείς”. Όλα τα υπόλοιπα για “τραβεστί”, για “άνδρες που ξυλοφορτώνουν γυναίκες”, για “γουόκ ατζέντες” (το “γουόκ αντζέντα στην … Αλγερία” πρέπει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της ημέρας) είναι γελοίες ψεκασμένες αρλούμπες. Ευχαριστώ για την προσοχή σας
Α, επανορθώνω επειδή τώρα βλέπω το ποιοί και το πως “σήκωσαν” το θέμα : όχι “γελοίες ψεκασμένες αρλούμπες” σκέτο, αλλά πιο σωστά “γελοίες ψεκασμένες ακροδεξιές τραμπουτινικές αρλούμπες”.
Προσθήκη. Τώρα διαβάζω πως αρχική πηγή της αρλουμπολογίας ήταν ο Σαλβίνι που είναι πιο ψεύταρος κι από τον Πινόκιο. Άστα διάλα που κάθησα και σχολίασα στα σοβαρά το fake κατασκεύασμα αυτού του αρχιαρλεκίνου της γκαιμπελίστικης προπαγάνδας και της μουσολινικής κουτοπονηριάς
.

Αυτό είναι το thread του κυρίου Παπανικολάου στο Twitter. Aντί σχολίου, αρκεί κατά την άποψή μου η επανάληψη της τελευταίας φράσης του.

4
(Visited 183 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

20 Comments

  1. stcigar August 3, 2024 at 8:14 pm

    Δεν ξέρω τι εννοεί με το “αντρογυναίκες”, προσωπικά πάντως ελάχιστες φορές έχω συναντήσει άτομα, για τα οποία δεν μπορώ να καταλήξω αν είναι άντρες ή γυναίκες από την εξωτερική τους εμφάνιση – το τελευταίο μάλιστα προχτές. Είμαι μάλιστα σίγουρος ότι ακόμα και η επίδειξη των γεννητικών τους οργάνων δεν θα μου έλυνε την απορία.

    Reply
    1. Oannes August 3, 2024 at 9:09 pm

      Ο τίτλος “αντρογυναίκες” δινόταν σε γυναίκες με φυσιογνωμία σκληρή, στερούμενη της …”στερεοτυπικής” γυναικείας γλυκύτητας, οι οποίες συνήθως επεδείκνυαν και παρόμοια συμπεριφορά. Θυμάμαι κάποιες από αυτές, στην παλιά μου γειτονιά στην Αθήνα, αλλά και σε χωριά της Χίου – υπήρχε μια και στο δικό μας. Όλες ήταν παντρεμένες και με παιδιά, η συγκεκριμένη ήταν μητέρα φίλου μου. Τώρα, τι δουλειά έχει αυτό το φαινόμενο με εκείνο με το οποίο προσπαθεί να το ταυτίσει ο καραγκιοζάκος, μόνο ο ίδιος το ξέρει.
      Μιλάμε για ανθρώπους τώρα (του είδους του) που κάνουν πως αγνοούν το φαινόμενο των τραβεστί οι οποίοι καταστρέφουν τα γυναικεία αγωνίσματα (στην Αμερική αποτελεί ρουτίνα). Για να μη μιλήσουμε για τη δυσφορία φύλου και τις …ορμονοθεραπείες / ακρωτηριασμούς εφήβων κρυφά από τους γονείς με “εξ απορρήτων σύμβουλους” καθηγητές – οι γονείς που επιχειρούν να παρέμβουν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

      Reply
      1. stcigar August 3, 2024 at 9:24 pm

        Μάλλον τον ενοχλούν οι αυξανόμενες αντιδράσεις απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, τα οποία κατά τη γνώμη μου έχουν εξαντλήσει πλέον τη δυναμική τους μετά το ξεσάλωμα των τελευταίων ετών.

        Reply
        1. Oannes August 3, 2024 at 9:49 pm

          Η γελοιότητα του υποκειμένου φαίνεται από το πόσο σεμνός και μετρημένος παρουσιάζεται ως προς τις ανδρικές ιδιότητες που σχετίζονται με την διαφυλία (“δεν εμφανίζει εμμηνορυσία και αναπτύσσει ορισμένα αρρενωπά σωματικά χαρακτηριστικά”) αφού πριν έχει αναφέρει ότι “γεννιέται με γυναικεία εξωτερικά όργανα και μεγαλώνει ως κορίτσι” (…στην Αλγερία), ως αδιάσειστο επιχείρημα για το ότι είναι γυναίκα.
          Δεν είμαι πάντως καθόλου σίγουρος ότι τα φαινόμενα έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους. Καμιά φορά το πιστεύω, αλλά στη συνέχεια σκέφτομαι ότι παρασυρόμαστε, εγώ τουλάχιστον, από ένα είδος προσωπικής πλήξης με ένα θέμα του οποίου ήμασταν ενήμεροι από παλιά, σε χρόνο ανύποπτο για τον περισσότερο κόσμο.

          Reply
          1. stcigar August 3, 2024 at 10:16 pm

            Μπορεί να είναι κι αυτό, αλλά δεν το πολυπιστεύω. Κάποια φαινόμενα επιμένουν λόγω κεκτημένης ταχύτητας, έχω την αίσθηση όμως ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην υστερία της περασμένης πενταετίας. Από την άλλη βέβαια έχω και το φόβο μήπως φτάσει μια μέρα που θα τα σκεφτόμαστε με.. νοσταλγία.

            Reply
  2. stcigar August 4, 2024 at 8:13 am

    Πώς είδες εντωμεταξύ την προχτεσινή “ανταλλαγή κρατουμένων” με τη Ρωσία? Κίνηση εντυπωσιασμού προφανώς, αλλά προς ποια κατεύθυνση?

    Reply
    1. Oannes August 4, 2024 at 11:16 am

      Έλα ντε. Ένα μυστηριωδώς “άσχετο”, παράλληλο πρότζεκτ, η εξήγηση για την ύπαρξη του οποίου είναι φυσικά ότι τρέχει από καιρό. Ο λόγος υποθέτω που προβλήθηκε είναι ως μια ακόμα “επιτυχία” του Νεκρού – με τα αλογοσάγωνα της Κάμαλας να χαχανίζουν από δίπλα.
      Εν τω μεταξύ, το σασπένς με τον επικείμενο Αρμαγεδώνα ακριβώς αυτές τις κρίσιμες για μένα μέρες, σε συνδυασμό με ένα γενικότερο όργιο συνωμοσίας του σύμπαντος – πλήρους αντιστροφής των γελοιοτήτων του Κοέλιο, αρχίζει να με βάζει σε περίεργες σκέψεις
      … Μήπως τελικά …I am the chosen one??? 🙂 🙂 🙂

      Reply
      1. stcigar August 4, 2024 at 11:34 am

        Δεν έρχεται σε αντίθεση όμως με την επίσημη δυτική γραμμή απέναντι στη Ρωσία? Μέχρι και ο Σολτς ήταν στο κόλπο. Και φυσικά ο Πούτιν. Αναρωτιέμαι μήπως η επέκταση του Μεσανατολικού τους ώθησε να ρίξουν λίγο τους τόνους ενόψει σοβαρότερου κινδύνου. Γιατί, αν εξαιρέσουμε τους απανταχού Ρεπουμπλικάνους, κανένας άλλος δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται με τις ενέργειες του Ισραήλ.

        Reply
        1. Oannes August 4, 2024 at 2:00 pm

          To begin with, αν κάποιος χαίρεται για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή είναι ο Ρώσος καθώς η προσοχή αποσπάται από το ουκρανικό (θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα κάποιο σόου του Κρεατοζελένσκι). Από την άλλη δεν αποκλείω αποκλιμάκωση στην Ουκρ. να επιδιώκουν και τα αμερικανά, με εκλογές εν όψει, και με οποιοδήποτε αντίτιμο (για τους Ουκρανούς).
          Εντύπωσή μου επίσης είναι εξ αρχής, θα το θυμάσαι, ότι “στρατηγική επιλογή” (κύκλων τουλάχιστον) του Ιράν είναι η εγκατάλειψη των Παλαιστινίων all over. Το πώς φαγώθηκε ο συγκεκριμένος τύπος είναι αρκετά μυστηριώδες. Και δεν ξέρω πόσο βέβαιο είναι να ξεκινήσουν κοτζάμ πόλεμο οι Αγιατολάδες για ένα ξένο άνθρωπο, έστω και αν σκοτώθηκε όντας φιλοξενούμενος σε δικό τους έδαφος. Ελπίζω να μην κάνω τεράστιο λάθος γιατί σε τέτοια περίπτωση δεν αισθάνομαι καμία ασφάλεια, κυρίως λόγω των βρωμότουρκων, και των βρωμοπακιστανών απ’ τους οποίους έχει γεμίσει η “χώρα” μας.

          Reply
          1. stcigar August 4, 2024 at 2:23 pm

            Καλά τους παλαιστίνιους μην πω που τους έχουν όλοι γραμμένους. Ο μεγαλύτερος φόβος μου εμένα είναι μήπως εκόντες άκοντες τελικά συρθούν Αμερικανοί και Ρώσοι στο σκηνικό και γίνει το έλα να δεις. Από μόνη της η Τουρκία δεν πιστεύω πως θα ρίσκαρε μια περιττή εμπλοκή με την Ελλάδα, ούτε τους Δημοκρατικούς τους έχω τόσο ηλίθιους – εξάλλου δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν σε τέτοια θέματα – ώστε να φέρουν το τέλος του κόσμου για να κερδίσουν κάποιες εκλογές που μπορούν άμα λάχει να κερδίσουν με πολύ πιο.. δημιουργικούς τρόπους.

            Reply
          2. stcigar August 4, 2024 at 6:18 pm

            Ούτε θεωρώ σοβαρή απειλή προς το παρόν Πακιστανούς κλπ στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι το παιδί για θελήματα που έχουμε πρωθυπουργό δεν θα ξεκινήσει καμιά προσκοπική δράση στο σωστό πλευρό της ιστορίας. Τώρα σε περίπτωση τουρκικής εισβολής – αν και δε βλέπω το λόγο – στην Κύπρο μπορούμε πάντα να κάνουμε αυτό που κάναμε τα τελευταία 75 χρόνια σε όλες τις εξάρσεις της τουρκικής επιθετικότητας: την πάπια.

            Reply
            1. Oannes August 4, 2024 at 8:11 pm

              Μακάρι να είναι έτσι, αν και ως προς την Κύπρο οι ίδιοι οι κωλότουρκοι απειλούν για τη σχέση με Ισραήλ κτλ.
              Από την άλλη είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση γιουσουφακίων που διαθέτουμε θα κάνει την πάπια στον Τούρκο, αλλά θα κάνει επίσης και εκείνο που επιτάσσουν τα Αμερικανά. Αν αίφνης ο Τούρκος “αποκλίνει” απ’ την κοινή πορεία, η μεγάλη μας συμμαχος θα μπορούσε να επιτάξει …εμάς για την επαναφορά του.
              Ως προς την απειλή εκ των έσω, αν ρίξεις μια προσεκτική ματιά στο βλέμμα και γενικά τον τρόπο με τον οποίο κινούνται ολόγυρα οι (αποκλειστικά σχεδόν Πακιστανοί) ντελιβεράδες θα δεις ένα μίγμα δυσανεξίας και αποφασιστικότητας – δικαιολογημένες πιθανότατα και οι δυο, αλλά …εγώ τι φταίω ας πούμε.

              Reply
              1. stcigar August 4, 2024 at 8:38 pm

                Κοίτα ειδικά οι Πακιστανοί κατά τεκμήριο είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι (μιλάμε τώρα για κορυφαίους κομπιουτεράδες κλπ) και θα πρέπει να αισθάνονται κάπως περίεργα ως υποζύγια κάποιων βαλκάνιων ούγκανων. Έχω κάνει για χρόνια τέτοιες δουλειές and I know the feeling. Από την άλλη τώρα η πολιτιστική τους παράδοση δεν είναι τόσο ασύμβατη με τη δική μας όσο είναι με τη δυτικοευρωπαϊκή. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να ταυτίζουμε το δικό μας μεταναστευτικό πρόβλημα με το αντίστοιχο της Ευρώπης και ακόμα περισσότερο της Αμερικής. Το δικό μας είναι πρωτίστως ποσοτικό, το δικό τους πρωτίστως ποιοτικό. Αν είχαν τα δικά μας ποσοστά μεταναστών οι πορφυρογέννητοι εταίροι μας, θα είχαν ψηφίσει Χίτλερ δαγκωτό από τριακονταετίας. Που θα το κάνουν στο τέλος anyway.

                Reply
              2. Oannes August 4, 2024 at 8:58 pm

                Εμένα δεν μου φαίνονται και τόσο έξυπνοι (ούτε κομπιουτερά έχω γνωρίσει που να με εντυπωσιάσει η ευφυία του – για να πω το κρίμα μου, το συγκεκριμένο σινάφι το αντιπαθώ κιόλας). Οι Πακ. εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερη συγκρότηση και περισσότερα guts από τον μέσο “Έλληνα”, αλλά το τελευταίο που μου χρειάζεται είναι να βρεθώ στη μέση ενός “πολέμου πολιτισμών” ανάμεσα στις δύο ομάδες.
                Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Αγγλία. Θα ανεβάσω το βιντεάκι ενός συμπαθητικού τυπάκου που έβλεπα πριν : Μεγάλα επεισόδια σε αγγλικές πόλεις μεταξύ μουσουλμάνων και “αυτοχθόνων” με αφορμή ένα ακόμα έγκλημα (ένας μουσουλμ. σκότωσε τρία κοριτσάκια).
                Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και άσχετο να είναι με τα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή, θα …σχετιστεί μ’ αυτά, επεκτεινόμενο πιθανώς σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

                Reply
                1. stcigar August 4, 2024 at 9:12 pm

                  Για μένα τα επεισόδια στην Αγγλία είναι η σημαντικότερη εξέλιξη των ημερών. Θα μπορούσα να γράψω πολλά και διάφορα για το ζήτημα με κυριότερο την απύθμενη βλακεία του νεοεκλεγμένου της πρωθυπουργού, αλλά δυστυχώς δεν περνάω την καλύτερη φάση μου, οπότε το αφήνω στη διακριτική σου ευχέρεια. Δεν παύει πάντως να είναι αναπάντεχο που η γεωπολιτικά εξαφανισμένη μετά το Brexit Αγγλία βρίσκεται ξανά στην πρωτοπορία των εξελίξεων.

                  Reply
      2. stcigar August 4, 2024 at 11:51 am

        Μην το κάνουμε θέμα😇 οι πιθανότητες όμως όντως να είσαι είναι μεγαλύτερες οποιουδήποτε άλλου😎 Κοίτα να σταθείς λοιπόν στο ύψος της αποστολής🗽

        Reply
  3. stcigar August 4, 2024 at 10:57 pm

    Το άσχετο φυσικά, επειδή όμως μπορεί να λείψω για κάποιο διάστημα, βάλε αν μπορείς από μέρους μου ένα κομμάτι από το τελευταίο αναδρομικό πόνημα του εβραίου κωλόγερου:
    https://www.youtube.com/watch?v=HGEbeGzjIxs

    Reply
    1. Oannes August 4, 2024 at 11:05 pm

      Εννοείται – όπως και το προηγούμενο άλλωστε!

      Reply
  4. Anonymous August 9, 2024 at 4:26 pm

    The facial expression on the ‘victor’ says it all.

    Reply
    1. Oannes August 11, 2024 at 6:42 am

      👍👍👍

      Reply

Leave a Reply