ΗΠΑ : ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ [1]

Οι επιχειρήσεις στην Αμερική ανοίγουν – η έτσι θα έπρεπε. Με τα lockdowns σε υποχώρηση και την δημιουργία θέσεων εργασίας να φτάνει [2/2021] στο υψηλότερο σημείο των δυο τελευταίων χρόνων, οι εργοδότες πρόσθεσαν τους επόμενους μήνες ένα ακόμα εκατομμύριο. Για να διαπιστώσουν τη νέα απειλή για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους : οι εργαζόμενοι αρνούνται να παρουσιαστούν. Διοχετεύοντας τρισεκατομμύρια, η «Biden administration» τους πληρώνει, σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερα από εκείνα που κέρδιζαν δουλεύοντας, για να κάθονται σπίτι τους. Το ότι οι εργοδότες έχουν συμφέρον από μια …συμπίεση μισθών προς αναπλήρωση του διαφυγόντος κέρδους, δεν βοηθάει την κατάσταση. Ελάχιστα βοηθητικός είναι και ο φόβος της πανδημίας, η οποία είναι, υποτίθεται, σε εξέλιξη, με το 46 % του πληθυσμού ανεμβολίαστο.
Σε μια τοποθέτηση που θυμίζει εκείνες των υγειονομικών experts, το οικονομικό team του Μπάιντεν δηλώνει ότι
…δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα αλλεπάλληλα stimulus packages με την απροθυμία για εργασία, προβάλλοντας σαν κύρια αιτία γι’ αυτήν το ότι τα σχολεία εξακολουθούν κλειστά στις περισσότερες πολιτείες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι υπαρκτό [η στάση των Αμερικανών εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας αποτελεί μια από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες μιας ούτως ή άλλως θλιβερής υπόθεσης]. Αφορά όμως κυρίως τις γυναίκες.
Να πρόκειται για πείραμα διερεύνησης των διαθέσεων του κόσμου, εν όψει εξελίξεων όπως αυτές που επαγγέλλεται ο
Elon Musk ; [βλ. post Ο ΚΥΡΙΟΣ MUSK ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ]. Προκαταρκτικό στάδιο φυσικά θα είναι εδώ η δημογραφική αλλαγή που συντελείται από ενάρξεως “προεδρικής θητείας” Μπάιντεν, μέσω της “εμπάτε σκύλοι αλέστε” πολιτικής συνόρων του.
Μια άλλη εκδοχή, χιουμοριστική [αν και μ’ αυτούς ποτέ δεν ξέρεις] θα ήταν η αντιστροφή της
«Musk επαγγελίας» : αντί του σχήματος : 1. κατάληψη απ’ τα ρομπότ του εργασιακού χώρου 2. επιδόματα για ανέργους, έχουμε : 1. επιδόματα 2. εκκένωση θέσεων εργασίας / τα ρομπότ μπαίνουν στο κόλπο.

4
(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Reply