ΗΠΑ : Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Ανώτατη δικαστής των ΗΠΑ, Ruth Bader Ginsburg, πέθανε από καρκίνο μερικές μέρες πριν. Ο βίος και η πολιτεία της δεν ενδιαφέρουν τον Έλληνα αναγνώστη. Ίσως βέβαια θα έπρεπε, για τον ρόλο που έχει παίξει σε ζητήματα ισότητας των φύλων, στα οποία “αυτοδικαίως” ενέταξε τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων άνευ συμμετοχής του άνδρα στη λήψη της απόφασης. Πράγματα δηλ. τα οποία αφορούν και εμάς, καθώς η Αμερική είναι εκείνη που δίνει τον τόνο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κείμενο δεν αφορά στη ζωή και την προσφορά της RBG, εντός ή εκτός εισαγωγικών.
Αφορά στη φράση που είπε πεθαίνοντας, και τις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει.
“My most fervent wish is that I will not be replaced until a new president is installed.”
Να αναφέρουμε εδώ ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ ορίζει σαφώς ως προς τη διαδικασία διαδοχής του Ανώτατου Δικαστή, ότι προτείνεται από τον Πρόεδρο της χώρας, και στη συνέχεια ψηφίζεται με απλή πλειοψηφία από την Γερουσία.
Θα υπέθετε κανείς ότι “η τελευταία επιθυμία” της RBG θα πέρναγε στα ψιλά, με την νόμιμη διαδικασία να κινείται χωρίς περιατέρω συζητήσεις…
Ακριβέστερα: θα το υπέθετε, αν δεν είχε αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα στην οποία αναφερόμαστε, απειλώντας να συμπαρασύρει ολόκληρο τον “πολιτισμένο κόσμο”
.

Το πρώτο πράγμα που έσπευσαν να κάνουν οι Democrats, ήταν να βγάλουν μια ανακοίνωση όπου ο θάνατος της Ανωτάτης Δικαστού είναι το αντίστοιχο …εθνικής καταστροφής.
“Η RBG ήταν εκείνη που κράτησε αυτή τη χώρα επί δεκαετίες, απ’ το να κυλήσει στο φασισμό και την τυραννία. Τώρα που έφυγε, μόνο τα λόγια της μπορούν να μας κρατήσουν ασφαλείς…”
Διαβάζοντας το κρεσέντο αμετροεπούς γελοιότητας, χαρακτηριστικής των Δημοκρατικών, ο αναγνώστης κάτι έχει αρχίσει να υποψιάζεται. Και …καλά κάνει: επόμενο βήμα των επιφανών Democrats ήταν να βγουν και να υποστηρίξουν, ένας – ένας, και με δηλώσεις που ποικίλουν σε ένταση, ότι η πολιτεία …οφείλει να τιμήσει την τελευταία επιθυμία της Ανωτάτης Δκαστικού, θέτοντάς την πάνω από την κανονική Συνταγματική διαδικασία. Μη παραλείποντας να κατηγορήσουν φυσικά τον Trump, ο οποιος δήλωσε οτι θα τηρηθούν οι νόμοι: “ξέρουμε τι άνθρωπος είναι αυτός…. είναι ένας άνθρωπος που δεν σέβεται την τελευταία επιθυμία μιας ετοιμοθάνατης γυναίκας. Αυτό είναι φανερό. Αλλά, αν δεν ενδιαφέρεται να την σεβαστεί αυτός, …θα το κάνουμε εμείς…[Alexandria Ocasio Cortez]
Εννοείται ότι οι άνθρωποί μας δεν μένουν στα λόγια. Η έμπρακτη αντίδραση ξεκινά από “απλές” κινητοποιήσεις [η AOC καλεί τους οποδούς της να “πολεμήσουν στους δρόμους”… το ίδιο κάνει το sacred blob των Δημοκρατικών, Michael Moore], και φτάνουν στην εξαγγελία της πιθανότητας …νέου impeachment του προέδρου.
Ο τελευταίος αντέδρασε σ’ αυτό με τον μόνο φυσιολογικό τρόπο:
“I want them to do it…”

Κάτω οι γερουσιαστές Alexandria Cortez και Chuck Schumer

3
(Visited 84 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Ε September 24, 2020 at 4:17 pm

    Δες εδω ενα βιντεακι απο ποδοσφαιρο στην Αγγλια. Σ ολους τους αγωνες εχει καθιερωθει αυτο που βλεπεις στην αρχη. Οι παιχτες ολοι γονατιζουν πριν την εναρξη , μαλλον αντιρατσιστικη δηλωση .. Οταν προχωρησεις στο 0.50 περιπου λεπτο δες πανω αριστερα στην οθονη τι γραφει διπλα στο σκορ με τα ονοματα των ομαδων..
    ditnow.com/player/html/P0s8wIc4ZxoRK?popup=yes&autoplay=1

    Reply
    1. Oannes September 24, 2020 at 5:00 pm

      Τις ξέρω αυτές τις καταστάσεις, όπου γονατίζουν οι ποδοσφαιριστές και οι μαύροι “σηκώνουν τη γροθιά τους”. Εννοείται ότι αυτό έχει περάσει στην Αγγλία από το αμερικάνικο football & basket, όπου διάφοροι πολυεκατομμυριούχοι μεγαλοαθλητές κάνουν προπαγάνδα εναντίον της χώρας που τους έκανε πολυεκατομμυριούχους. Πιστεύω, όπως έχω γράψει σε παλαιότερο post, ότι αργά ή γρήγορα μια παραλλαγή του θα φτάσει και εδώ, και θα αφορά εμάς να γονατίζουμε μπροστά στους καλούς μας “μετανάστες”.

      Reply
  2. Ε September 24, 2020 at 6:51 pm

    Εχει γουστο .. Αν και μεταφορικα μιλωντας αυτο εχει ηδη συμβει . Εμενα μου εκανε εντυπωση το σηματακι Black Lives Matter που εμφανιστηκε στην οθονη για καποιο διαστημα , ισως γιατι το SKY SPORTS απ οπου ειναι τα στιγμιοτυπα ειναι Αμερικανικο ..

    Reply
    1. Oannes September 24, 2020 at 7:05 pm

      Μάντεψε ποιος είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του BLM…

      Reply

Leave a Reply