ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ

Επιστήμονες με πρόσβαση στα mainstream media, όπως ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps Έρικ Τόπολ, αναφέρονται ήδη [έκπληξη…] στην πιθανότητα κατασκευής νέων εμβολίων για την μετάλλαξη Όμικρον.
Θυμίζουμε ότι, μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα της τελευταίας αξιολογούνται ως «ήπιο κρυολόγημα».
*
Ο ανοσολόγος 
Τζέικομπ Γκλάνβιλ της αμερικανικής εταιρείας Centivax, ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι διπλά εμβολιασμένοι θα είναι λίγο-πολύ ευάλωτοι σε λοίμωξη Όμικρον, αν και η κυτταρική ανοσία θα επιτρέψει σε αυτούς να διατηρήσουν την προστασία τους έναντι βαριάς νόσου Covid-19.
«Εργαστηριακές έρευνες» δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer
…μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον σε σχέση με άλλα στελέχη του κορωνοϊού, παρόλα αυτά παρέχει ένα βαθμό προστασίας. Ακριβέστερα, υπάρχει μια «εκτεταμένη αλλά όχι πλήρης» μείωση των αντισωμάτων στην περίπτωση δύο δόσεων του εμβολίου της Pfizer, αλλά η προοπτική προστασίας φαίνεται καλύτερη μετά την τρίτη δόση.
Άλλο στοιχείο που ανακάλυψαν οι ερευνητές – μετρ του «ήξεις-αφήξεις» είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer δεν είναι ικανό να προστατεύσει από βαριά νόσο και θάνατο [θάνατο από ποιο στέλεχος; …δεν διευκρινίζεται], απλώς ότι οι διπλά εμβολιασμένοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από τη μετάλλαξη Όμικρον από ό,τι με τη μετάλλαξη Δέλτα. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τα ευρήματα
κάπως ανησυχητικά, αλλά όχι αιτία πανικού.
Πιο θετική ήταν η διαπίστωση ότι όσοι άνθρωποι είχαν προηγουμένως μολυνθεί από Covid-19, πέραν του να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, διατηρούσαν «σχετικά υψηλά επίπεδα» προστατευτικών αντισωμάτων. Αυτό, κατά τους ερευνητές …πιθανώς παρέχει προστασία από σοβαρή νόσηση μετά από λοίμωξη με μετάλλαξη Όμικρον.
Θυμίζουμε ξανά ότι : μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον αξιολογούνται ως «ήπιο κρυολόγημα».

Συνοψίζοντας το «μήνυμα» : το υπάρχον εμβόλιο, ιδίως η τρίτη δόση, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε στη φαρέτρα μας …εν αναμονή του επόμενου. Ας εμβολιαστούμε λοιπόν το συντομότερο… **
Με δεδομένο τώρα ότι οι πρόσφατες αγορές [1.5 δις. δόσεις] εμβολίων που έχει πραγματοποιήσει η ΕΕ
*** αφορούν στο αρχικό στέλεχος, είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να ξεφορτωθούν τα παλιά όσο πιο σβέλτα γίνεται. Εξ ου άλλωστε οι φαρμακευτικές φρόντισαν να τα σπρώξουν πριν ενεργοποιηθεί η νέα μετάλλαξη, εξέλιξη περί της οποίας μου φαίνεται δύσκολο να μην ήταν ενήμερες.

* Παρεμπιπτόντως, ως προς την Μετάλλαξη Δέλτα [θυμήθηκα καλύτερα] το πόρισμα αφορούσε σε συμπτώματα που …αρχικά θυμίζουν γρίπη, παραπλανώντας περί την επικινδυνότητά της.

** Η πρώτη φορά που θα δω ένα ρεπορτάζ που η λογική του να μην οδηγεί …νομοτελειακά στο «εμβόλιο, η μόνη λύση», θα σκεφτώ την πιθανότητα να είναι γραμμένο από τίμιο άνθρωπο.

*** Μερικά ερωτήματα:
1. Οι συγκεκριμένες αγορές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη ποιων, μετά από τι είδους [διαφανείς;] διαβουλεύσεις;
2. Πόσο αντιπροσωπευτική του «λαϊκού αισθήματος» είναι η υγειονομική πολιτική της ΕΕ;
3. Πόσο αντιπροσωπευτική θα μπορούσε κατ’ αρχήν να είναι [η «εύλογη» απάντηση των διευθυντηρίων στο προηγούμενο ερώτημα] όταν η εποπτεία του ανειδίκευτου, σε κάτι που απ’ τους ειδικούς χαρακτηρίζεται «αχαρτογράφητα νερά» είναι εξ ορισμού ανύπαρκτη;


3
(Visited 93 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar December 8, 2021 at 8:23 pm

    Η Κίνα εντωμεταξύ, για την οποία έγινε τόσος ντόρος από την αρχή, τελικά είχε τα λιγότερα κρούσματα και θανάτους (ως προς το μέγεθος του πληθυσμού της) από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η Δέλτα ούτε η Όμικρον. Το πρόβλημα είναι ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς η έννοια της αλήθειας χωρίς να ενοχλείται κανένας. Και γιατί άλλωστε; “Δεν υπάρχει αλήθεια, όλα επιτρέπονται!” Νάναι καλά ο δρ. Φάουστι που ως άλλος ψευδόμενος Κρης μας δείχνει ακλόνητα το δρόμο: με αυτόν τουλάχιστον ξέρουμε πως η αλήθεια βρίσκεται πάντα προς την αντίθετη πλευρά!

    Reply
    1. Oannes December 8, 2021 at 9:15 pm

      Ναι, πώς το ‘λεγε με νόημα ένας από τoυς πρωταγωνιστές του “The Osterman Weekend” [τελευταία ταινία του Πέκινπα] “Η αλήθεια είναι ένα ψέμα που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα”… Με κάτι τέτοια βαθυστόχαστα “αγόραζαν” ηθικό άλλοθι τα πρώην κωλόφρικα του Γούνστοκ.

      Reply
      1. stcigar December 8, 2021 at 9:26 pm

        Ως προς το ζητούμενο πάντως δεν έχει κατά τη γνώμη μου νόημα να μιλάμε για επικίνδυνη/ακίνδυνη μετάλλαξη καθευτήν. Όπως και οι προηγούμενες παραλλαγές κάποιες περιοχές, φυλές και άτομα με σχετική προδιάθεση θα τα χτυπήσει περισσότερο, λιγότερο ή καθόλου ανάλογα πάντοτε με το κλίμα, την εποχή, τα μέτρα προστασίας, τα εμβόλια και τις γκάβλες της.

        Reply
        1. stcigar December 8, 2021 at 10:25 pm

          Το γεγονός πάντως ότι επιτέλους παραδέχονται πως αποτελεί μια μορφή κρυολογήματος – λες και μέχρι τώρα ήταν τίποτε διαφορετικό – είναι ίσως ένα σημάδι ότι θα ήθελαν κάποια στιγμή να λήξουν το ζήτημα. Το πρόβλημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση, έτσι όπως τα σκάτωσαν πατόκορφα με τα μέτρα και τα εμβόλια και τα ψέματα και όλα, είναι αν μπορούν τελικά να λήξουν το ζήτημα..

          Reply
          1. Oannes December 8, 2021 at 10:53 pm

            Πιστεύω ότι η φοβερή Όμικρον εφευρέθηκε για [και θα φουσκωθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα μέχρι] να σπρωχτούν όσο το δυνατό περισσότερα απ’ τα παλιά εμβόλια. Μετά, το θέμα θα κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες. Το ότι μπορούν να το λήξουν πέπει να θεωρείται δεδομένο, εκτός πια κι αν η ευπιστία του κόσμου έχει περιοριστεί στις αρνητικές ειδήσεις.
            Πιθανότατα τα παραπάνω …θέλω απλώς να το πιστεύω.

            Reply
            1. stcigar December 8, 2021 at 11:22 pm

              Θα σου πρότεινα ένα συμβολικό στοιχηματάκι, αλλά δε θέλω να κερδοσκοπώ σε βάρος φίλων😊😇

              Reply
  2. dnk December 9, 2021 at 7:12 am

    Ίσως ο dr Fauxi-Ρόμελ,χρησιμοποιώντας διάδοχα αποσπάσματα σωματικής και πνευματικής “αληθείας”-πάντοτε “σωστά mixed and matched-κατορθώνει να “κατασκευάσει” ένα είδος επιστημονικοφανούς “ερπύστριας”,η οποία χρησιμοποιείται με σαρωτικά-ως τώρα,τουλαχιστον-αποτελέσματα απο τα “επιτελικά” ιατρικά think tanks ανα τον “ερημοποιημένο” κόσμο.Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή ν’ αρχίσει να “βρέχει”(“βατράχια”).Το “παρόν” υπο τον τύπον αναλύσεως κατόπιν “ποιητικής αδείας”,καθώς “ιατρικήν τοιαύτην” δεν “διαθέτωμεν”😺…

    Reply

Leave a Reply