ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ COVID : PURE PARANOIA…

Η παρακολούθηση της χτεσινής “ενημέρωσης για τον κορωνοϊό” της κυρίας Βάνας Παπαευαγγέλου, αποδείχτηκε πιο επώδυνη απ’ ότι φανταζόμουν [πρώτη φορά κάθισα να την ακούσω]. Τόσο επώδυνη, που αναγκάστηκα να βάλω την ταχύτητα του βίντεο στο 1.5 για να ξεμπερδεύω, να φτάσω δηλ. στο σημείο που μου είχε υποδείξει κάποιος φίλος.
Ακούω λοιπόν την
Καθηγήτρια Παιδιατρικής & Λοιμωξιολογίας να λέει κάτω από τη μάσκα της τα εξής :
Όπως όλοι γνωρίζετε, ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες μέρες, καθώς η κακοκαιρία
Μήδεια, όπως ονομάστηκε, θα μας δυσκολέψει και θα μας κλείσει στα σπίτια μας. Έτσι αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις μέρες που αναγκαστικά θα παραμείνουμε στο σπίτι. Σήμερα, με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που αυξάνει [sic] σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη κυκλοφορούν στην επικράτεια, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Δεν χρειάζεται ούτε τρόμος, ούτε εφησυχασμός. Πρέπει απλά σε όλες μας τις δραστηριότητες, σε κάθε επιλογή μας, να βάζουμε πάνω από όλα την ατομική μας προστασία και την κοινή λογική. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ στην ενδοοικογενειακή μετάδοση. Τώρα που είμαστε όλοι στα σπίτια μας, η ευκαιρία που έχει, και σίγουρα θα εκμεταλλευτεί αυτός ο ιός, είναι να μεταδοθεί ενδοοικογενειακά. ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στην ενδοοικογενειακή μετάδοση, ειδικά σήμερα, τώρα, τις πρώτες μέρες που θα κάτσουμε στο σπίτι. Προστατεύστε ιδιαίτερα τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κολλάμε από τους συγγενείς και φίλους πιο συχνά, κι όχι απ’ τον κακό απρόσεχτο ξένο. Θέλω λοιπόν να σας παρακαλέσω θερμά να προσέξετε ποιον βάζετε στο σπίτι σας.
Νιώθοντας ένα αίσθημα ναυτίας, έκλεισα το βίντεο, την ώρα που η δόκτωρ περνούσε στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας της μονής και της ακόμα μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας της διπλής μάσκας.
Αν κανείς βγάζει νόημα από τα παραπάνω, ειλικρινά θέλω να μου το πει και μένα.
Προς το παρόν, η μόνη εξήγηση που μορώ να δώσω, είναι ότι πρόκειται περί τεστ ελέγχου του πόσα κιλά παράνοια μπορεί να καταπιεί αδιαμαρτύρητα “αυτός ο πολίτης”.

6
(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Reply