ΕΜΒΟΛΙΑ : ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/zaoutis-giati-na-min-kanete-elegcho-antisomaton-meta-ton-emvoliasmo/143165/
Σ’ αυτό το link που μου έστειλε ο φίλος stcigar μπορεί κανείς να δει κάτι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “εφαρμοσμένο σουρεαλισμό” αν δεν είχε γίνει κι αυτό, ένα κλισέ [όπως αποδεικνύεται …πριν την ώρα του
].
Παραθέτω το ρεπορτάζ [με πλάγια γράμματα] από το
iatropedia.gr παρεμβάλλοντας κάποια σχόλια :

Ειδικοί επιστήμονες, όπως επίσης και τα Κέντρα Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) δεν συνιστούν τον έλεγχο αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό, με σκοπό να διαπιστώσει κανείς πόση προστασία έχει αναπτύξει έναντι του ιού SARS-CoV-2.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχοντας ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, σπεύδουν ένα μήνα μετά να υποβληθούν σε έλεγχο αντισωμάτων. H ανησυχία των περισσότερων έγκειται στο εάν το εμβόλιο έχει προκαλέσει την παραγωγή ικανής ποσότητας εξουδετερωτικών αντισωμάτων, τέτοιας που να προσφέρει υψηλή προστασία έναντι του κορονοϊού.

Ωστόσο :
Κατά τον κύριο
Ζαούτη * : “Όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν αναπτύξει ανοσία στον κορονοϊό σίγουρα για 6 μήνες και μάλλον θα είναι και παραπάνω. Είναι ένα θέμα ανοιχτό μπροστά μας, το πόσο παραπάνω. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχουν αγωνία. Ούτε να σπεύδουν να κάνουν έλεγχο αντισωμάτων. Έχουμε “ξεφύγει” λίγο στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα αντισώματα”, αναφέρει.
Απορεί κανείς με την …ανεπαίσθητη ειρωνεία του επιστήμονα προς τον άνθρωπο του Θεού που έχοντας κάνει, κατόπιν
εκβιασμού, το αδοκίμαστο εμβόλιο ** θέλει να μάθει αν αυτό του έχει εξασφαλίσει καν αντισώματα [ανεξαρτήτως αριθμού τους]
Βέβαια, λίγο παρακάτω ”για καλό και για κακό”, βεβαιωνόμαστε ότι : Μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανάπτυξη προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε διάφορες ηλικίες μετά από εμβολιασμό έναντι του ιού SARS-CoV-2 έδειξε ότι περίπου τα μισά άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών αναπτύσσουν υψηλές τιμές αντισωμάτων, ακόμη και μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται :
Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντ, ένας αριθμός αντισωμάτων από 10 έως 1000 IU θεωρείται προστατευτικός. Οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ανοσία που δημιουργεί το εμβόλιο σε ένα εμβολιασμένο άτομο, μπορεί να αυξηθεί πάνω από 300.
Ωστόσο, αυτή η αναφορά στα νούμερα μπορεί να μην είναι και τόσο ακριβής, σημειώνει ο Καθηγητής, κ. Θεοκλής Ζαούτης:
“Το CDC
*** της Αμερικής, έχει κάνει μια σύσταση που λέει να μην κάνουμε τεστ μετά τον εμβολιασμό. Ο ένας λόγος είναι πως δεν ξέρουμε ποιο είναι το επίπεδο αντισωμάτων, που είναι προστατευτικό. Έχω φίλους που με παίρνουν και μου λένε, έκανα τεστ και έχω 5.000 και ο άλλος μου εμένα τα δικά μου αντισώματα είναι 500. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε καμία ιδέα αν το 500 πραγματικά μπορεί να αρκεί. Μόνο σύγχυση δημιουργεί αυτή η πρακτική”, τονίζει.
Η μόνη
λογική σκέψη που μπορεί να κάνεις είναι : γιατί να προκρίνω την άποψη του κυρίου Ζαούτη από αυτό που λένε τα “διεθνή στάνταρ”; από πατριωτισμό ας πούμε; γιατί τα επιχειρήματα από εδώ απουσιάζουν, εκτός και αποτελεί τέτοιο η φράση “η αναφορά στα νούμερα μπορεί να μην είναι τόσο ακριβής” .
Πέρα από την “διασκέδαση” της
όποιας αμφιβολίας περί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ένας ακόμα σκοπός του ρεπορτάζ διακρίνεται στην παρακάτω πρόταση : Ακόμη κι αν κάποιος επιμένει να κάνει έλεγχο αντισωμάτων, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να μην βασίζεται πλήρως στα αποτελέσματα. Εάν έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και εξακολουθεί να τηρεί τα μέτρα υγιεινής και απόστασης, θα έχει σίγουρα την καλύτερη δυνατή προστασία από τον κορονοϊό.
Ο έλεγχος των αντισωμάτων είναι παραπλανητικός και για έναν ακόμη λόγο, σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη. Μετά τον εμβολιασμό το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιεί κι έναν άλλο μηχανισμό, την κυτταρική ανοσία. Είναι τα κύτταρα μνήμης, τα οποία δεν μετρώνται με τεστ και μπορούν εξίσου να προσφέρουν ικανή προστασία, ακόμη και σε ασθενείς πλήρως ανοσοκατεσταλμένους, που μπορεί να μην παράξουν αντισώματα.
“Τα αντισώματα από μόνα τους δεν βοηθούν. Και να μην έχεις αντισώματα, υπάρχει η ανοσία που σχετίζεται με τα T- λεμφοκύτταρα, η κυτταρική ανοσία. Δηλαδή καλό είναι να μην κάνουμε άσκοπες κινήσεις. Τρέχουν όλοι τώρα και κάνουν τεστ αντισωμάτων, χωρίς να ξέρουν ότι μπορεί να έχουν κυτταρική ανοσία και να μην έχουν αντισώματα”, σημειώνει ο κ. Ζαούτης.

Το μόνο που απαξιοί [;] τελικά να παράσχει ο κύριος Ζαούτης είναι
ένας τρόπος να ξέρει ο εμβμλιασμένος αν έχει ανοσία, πέρα από την αφ’ υψηλού διαβεβαίωση του ίδιου. Με δεδομένο μάλιστα ότι …ουδείς γνωρίζει πόσο διαρκεί αυτή. Έχω ακούσει “ειδικούς” να μιλούν για ένα χρόνο, ο κύριος Ζαούτης μιλάει για έξη μήνες τουλάχιστον …και βλέπουμε.

* Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας,

** Τα εμβόλια που ήταν δοκιμασμένα με την παραδοσιακή διαδικασία [τέλος πάντων] δεν ήταν υποχρεωτικά. Εϊναι όμως αυτά εδώ, τα οποία έχουν πάρει έγκριση υπό εκτάκτους συνθήκας.

*** Παραδοσιακά, ένας μεγάλος αριθμός επιτελικών στελεχών του CDC τερματίζουν τη λαμπρή σταδιοδρομία τους ως …επιτελικά στελέχη φαρμακευτικών.

4
(Visited 140 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar April 30, 2021 at 2:06 pm

    Τελικά χαραμίζονται στην ιατρική ένα σωρό άνθρωποι που έχουν πολύ μεγαλύτερη κλίση προς τη δικηγορία😁

    Reply
    1. Oannes April 30, 2021 at 5:54 pm

      …αυτό ειπωμένο, εννοείται, από κάποιον που ξέρει ακριβώς τι εστί “δικηγορία”.👺

      Reply
  2. stcigar May 1, 2021 at 12:23 am

    ..δικηγορία του διαβόλου!! 😈😷💉

    Reply

Leave a Reply