ΔΡ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ : ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ένα βίντεο εξαιρετικά ενδιαφέρον, από το πρώτο του λεπτό μέχρι το τελευταίο.
Ο κύριος
Αρβανίτης αναδεικνύεται σε αξιοσημείωτο συζητητή πολιτικών / ιστορικών θεμάτων, πέρα από τα ιατρικά που αποτελούν το πεδίο του.

2
(Visited 140 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar March 4, 2022 at 9:45 am

    Ο Αρβανίτης μου είναι και μένα συμπαθής, έχω την εντύπωση όμως ότι τις στατιστικές τις διαβάζει όπως του αρέσει. Καταρχήν σιγά μην έβγαζαν οι Άγγλοι στατιστική που θα έδειχνε ότι πεθαίνουν οι ανεμβολίαστοι σαν τις μύγες από κάθε πιθανή και απίθανη αιτία. Επιπλέον ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει στατιστική που να μετράει το κάθε γκρουπ στα πλαίσια της δικής του κατηγορίας (100.000 ανεμβολίαστοι vs 100.000 εμβολιασμένων όπως ισχυρίζεται ο γιατρός) αφού το κάθε γκρουπ ελέγχεται πάντοτε στα πλαίσια ενός ενιαίου πληθυσμού 100.000 ατόμων κάθε κατηγορίας. Γιαυτό έψαξα και βρήκα την πηγή του Αρβανίτη και θέλω να πιστεύω ότι απλώς κατάλαβε λάθος, γιατί πουθενά εκεί μέσα δεν λέει τέτοια πράγματα. Η στατιστική του είναι μόνο age standarized, που σημαίνει ότι συγκρίνει άτομα παρόμοιων ηλικιών και τίποτε περισσότερο. Αν τώρα κάνουμε αναγωγή σε group standarized (όπως είχα κάνει παλιότερα σε ανάλογα παραπλανητικές ελληνικές στατιστικές) θα δούμε ότι ταποτελέσματα είναι ακριβώς αντίθετα από αυτά που παρουσιάζει με άνεση στο άσχετο μεν από στατιστικές, αλλά έτοιμο να δεχτεί τα βολικά υποτίθεται συμπεράσματα κοινό του. Οι απόψεις μου για τα εμβόλια είναι γνωστές από.. χρόνια, επιβεβαιωμένες απόλυτα με κάθε νεότερο στοιχείο και στην πραγματικότητα πιο εξτρεμιστικές από τις απόψεις του Αρβανίτη, τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος υπό άλλες συνθήκες να συζητήσω, αν δεν επαναλάμβανε συστηματικά σε κάθε του εμφάνιση το ίδιο πάντοτε “λάθος” προς την ίδια πάντα κατεύθυνση.

    Reply
    1. stcigar March 4, 2022 at 11:00 am

      Το πρώτο “ανεμβολίαστοι” = εμβολιασμένοι, κάπου έχω αρχίσει να τους μπερδεύω..

      Reply
  2. stcigar March 4, 2022 at 10:05 am

    Φαντάζομαι πάντως ότι ανήκω σε μια μικροσκοπική μειοψηφία που ενδιαφέρεται για την αλήθεια περισσότερο από τη συνεχή επιβεβαίωση κάποιων απόψεων που θεωρεί ότι τη συμφέρουν. Οι εμβολιασμένοι πίνουν κάθε μέρα νερό στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του δηλητηρίου τους, ενώ οι ανεμβολίαστοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν τον εαυτό τους ότι διατηρούνται στη ζωή απλώς και μόνο γιατί έχουν μείνει καθαροί. Ας εκθέσω κι εγώ την άποψή μου για το θέμα κι ας μην ενδιαφέρεται κανένας: τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι μετρίως ωφέλιμα σε ατομικό επίπεδο και τρομερά επικίνδυνα σε συλλογικό, βραχυπρόθεσμα δηλαδή προσφέρουν μια μικρή προστασία έναντι του covid, μακροπρόθεσμα όμως τον καθιστούν περισσότερο επικίνδυνο. Όσο για τη συμβολή τους στη γενικότερη θνησιμότητα, στο βαθμό που μπορώ να έχω άποψη, αποτελούν ένα μικρό μεν, αλλά περιττό κίνδυνο.

    Reply
    1. Oannes March 4, 2022 at 11:08 am

      Το ότι ενδισφέρονται πολλοί για την άποψη σου είναι δεδομένο – εννοώ “πολλοί” σε φυσιολογικό, όχι “μαζικό” επίπεδο το οποίο δεν αντιπροσωπεύει συνήθως κάποιο αληθινό ενδιαφέρον.
      Από στατιστικές είμαι και παραμένω συνειδητά άσχετος [αποτελούν για μένα κάτι σαν τα οικονομικά – θέμα “επιλογής”, πιθανώς δηλ. “αναπηρίας”].
      Αυτές απ’ τις οποίες κάτι ξέρω είναι οι μέθοδοι αντιστροφής της λογικής και της πραγματικότητας που χρησιμοποιούν οι “από την άλλη πλευρά” σε επικοινωνιακό επίπεδο.
      Ένα ερώτημα που προκύπτει, άσχετο με τον [όποιο] Αρβανίτη είναι : οι εν λόγω είναι “αυτό που ξέρουμε” ως προς αυτά που “κοινωνούν” στα μίντια, αλλά εμπιστεύσιμοι αίφνης ως προς τις στατιστικές που δημοσιεύουν, ώστε να απαιτείται παρανόηση εκ μέρους κάποιου για να “αποκαλυφθεί” κάποιο σκάνδαλο;
      Παρεμπμιπτόντως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θα δημοσιεύσει τα “πλήρη” στοιχεία [μπορεί και να το έχει κάνει ήδη].

      Πώς πάει η εξέλιξη του “φαινομένου”; καταβεβλημένος δε μου φαίνεσαι πάντως, thank God!😊

      Reply
      1. stcigar March 4, 2022 at 1:49 pm

        Καλά εννοείται ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται κανείς τα επίσημα στοιχεία, γιαυτό εξάλλου θα έχεις παρατηρήσει ότι έχω σταματήσει εντελώς την αναδημοσίευση τέτοιων στατιστικών και στηρίζομαι αποκλειστικά στην εμπειρία και τη λογική. Στις περισσότερες περιπτώσεις – δυστυχώς και στη συγκεκριμένη, αν δεν έχω παρεξηγήσει κάτι εγώ – έχουμε αναχάλκευση πολλαπλά χαλκευμένων στοιχείων με σκοπό την αντιστροφή των αρχικών συμπερασμάτων προς ίδιον όφελος. Αν αξίζει τον κόπο να υπεισέλθει κάποιος σε τεχνικές λεπτομέρειες, είναι μόνο και μόνο για να διαπιστώσει την έλλειψη εντιμότητας όλων των εμπλεκομένων πλευρών.
        Από τη στιγμή που μου πέρασε ο πυρετός αισθάνομαι να πετάω, παρόλο που δεν έχει περάσει ακόμα ο ενδεχόμενος κίνδυνος. Το περίεργο είναι ότι τα δικά μου συμπτώματα εμβολίου + κορωνοϊού μοιάζουν εξαιρετικά με τα συμπτώματα του σκέτου κορωνοϊού, όπως διαπίστωσα κατόπιν συζητήσεως με το – κατά πολύ νεότερο – άτομο που με κόλλησε (ή που το κόλλησα). Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο επομένως ποιος ήταν ο ρόλος του εμβολίου, πέραν του ότι επεξέτεινε ίσως χρονικά το μαρτύριο. Επιμένω πάντως ότι τα περί ακινδυνότητας της Ο είναι απολύτως εκπορευόμενα εκ των άνω και δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο. Κρυολόγημα είναι φυσικά, καθόλου ελαφρύτερο πάντως από το αντίστοιχο των δύο προηγούμενων ετών, ενώ οι με οποιονδήποτε τρόπο σχετιζόμενοι με αυτό θάνατοι στην πραγματικότητα είναι πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Το γεγονός ότι όλοι αποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη δικαιολογία με ανακούφιση, δεν την καθιστά και λιγότερο ψέμα.

        Reply

Leave a Reply