ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι …οι μάσκες, αποτελώντας οπτικό αντίστοιχο της ανωνυμίας, διευκολύνουν τα μέγιστα την διάχυση της διαδικτυακής κουλτούρας στην αληθινή ζωή.
Της
βίαιης, για ψύλλου πήδημα, συμπεριφοράς συμπεριλαμβανομένης.
Τα επιχειρήματα των μεν [“αντιφασιστών” φοιτητών που έκαναν συγκέντρωση έξω από το σχολείο με αίτημα …”έξω οι φασίστες από τα σχολεία”] και των δε [μαθητών που βγήκαν με ρόπαλα να τους αντιμετωπίσουν] εξαντλούνται σε …διαδικτυακού τύπου πρακτικές, τουτέστιν επίθετα και βαρειές εκφράσεις.
Να μην ξεχάσουμε και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, όπως η της “μαθήτριας” που ενημερώνει ότι “φασίστες χτυπούσαν και μαχαίρωναν, φορώντας κράνη και κουκούλες”.
“Οι φοιτητές”, συμπληρώνει, “ήταν απ’ έξω γιατί πριν λίγες μέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα”… και ότι “κάποιοι [σ.σ. προφανώς …φασίστες] θα έπρεπε να έχουν διωχτεί εδώ και καιρό από το σχολείο”.
Ψάχνοντας βρήκα ότι ο λόγος για την
αρχική επίθεση, που υπήρξε αφορμή για τη χτεσινή φοιτητική συγκέντρωση και την …δεύτερη επίθεση, ήταν ότι Κνίντες μοίραζαν φυλλάδια έξω από τα σχολεία σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – εννοείται ότι η “Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας” κηρύσσει την κατάργησή της.
Αν κανείς βάλει στην εξίσωση παραμέτρους όπως η ευκολία με την οποία το “τόσο” γίνεται “ΤΟΣΟ”, ή το πόσοι άνθρωποι κατηγορούνται ανά πάσα στιγμή ως … φασίστες από τα αριστερόστροφα μαλάκια
*, αντιλαμβάνεται πόσο εύκολο είναι να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα.
Αν κάτι προκύπτει για πολλοστή φορά, είναι η εκπληκτική διαπίστωση που κλείνει δυο δεκαετίες ζωής [έχω ξεχάσει πλέον ποιος την είχε κάνει, κάποιο είδος
…Ισπανού Αρκά, νομίζω]
“Σ’ αυτήν εδώ, την κοινωνία της πληροφορίας, είναι απλώς αδύνατο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει”.

* Επί της ουσίας όλοι όσοι διαφωνούν μαζί τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συγκεκριμένα σχολεία, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές, με οικονομικά κλπ. προβλήματα, περιοχές από όπου παραδοσιακά αλιεύει η αριστερά ψήφους. Και εννοείται, το έχουμε δει ξανά με την Χ.Α., δεν θα αφήσουν με κανένα τρόπο αυτές οι ψήφοι να ξεφύγουν “απ’ τα χέρια τους” διολισθαίνοντας προς άλλες κατευθύνσεις.

2
(Visited 117 times, 1 visits today)

5 Comments

    1. Oannes September 29, 2021 at 5:16 pm

      Thanks!

      Reply
  1. stcigar September 29, 2021 at 7:01 pm

    Δεν ξέρω πάντως αν αξίζει τον κόπο να δίνει κανείς ιδεολογική διάσταση σε τέτοια ζητήματα. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ ως γνωστόν είναι σε αξιοσημείωτα μεγάλο ποσοστό κατακάθια της κοινωνίας και τα συγκεκριμένα σχολεία θα μπορούσαν με μια μικρή αλλαγή προσωπικού να λειτουργήσουν πολύ καλύτερα ως αναμορφωτήρια.

    Reply
    1. Oannes September 29, 2021 at 7:13 pm

      Τι να σου πω, δεν τους ξέρω τους κυρίους. Ούτε και είχα κάποια εικόνα για τα ΕΠΑΛ για να πω το κρίμα μου.
      Με το περί ιδεολογικής διάστασης συμφωνώ ούτως ή άλλως, στοιχηματίζοντας ότι οι ίδιοι οι Κνίτες δεν είναι πολύ πιο ενήμεροι γύρω από τον …διαλεχτικό υλισμό απ’ ότι οι “φασίστες” γύρω από τη “δική τους” ιδεολογία.

      Reply
      1. stcigar September 29, 2021 at 7:39 pm

        Έτσι ακριβώς. Πιο πολύ “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” θυμίζουν αυτές οι καταστάσεις ή ό, τι τέλος πάντων σχετικό μπορεί κανείς να φανταστεί σαυτές τις ηλικίες. Στην εποχή της πολιτικής ορθότητας βέβαια δε νοούνται συμπεριφορές ιδεολογικά ουδέτερες, από εγκλήματα πάθους μέχρι.. επιλογή τουαλέτας για κατούρημα.

        Reply

Leave a Reply