ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ…

Δεν ήθελα να αναφερθώ στο θέμα με δική μου πρωτοβουλία, μέρα που είναι, αλλά να που η αφρόκρεμα της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας μου το πρόσφερε στο πιάτο.

Αναστασοπούλου: όλη η Ελλάδα αποχαιρετάει σήμερα μια πολύ σημαντική πολιτικό και μια πολύ σημαντική γυναίκα.
Πολιτικός ΝΔ [δεν συγκράτησα ποιος, αλλά δεν έχει σημασία] : είναι πολύ σημαντική διάσταση αυτή που βάζετε, για τη γυναίκα. Η Φώφη Γεννηματά με το παράδειγμά της ανέβασε στα μάτια όλων των Ελλήνων αυτό που λέμε ότι οι γυναίκες πρέπει να μπουν στην πολιτική. Και μάλιστα και κάτι παραπάνω. Μια γυναίκα χαμηλών τόνων μετριοπάθειας [sic] η οποία τον χώρο της τον συγκράτησε, μια γυναίκα η οποία είχε ένα κρυφό δυναμισμό …ήταν κρυφά δυναμική η Φώφη Γεννηματά, και πραγματικά οι γυναίκες θα πρέπει να παραδειγματιστούν και να μπουν στην πολιτική απ΄τη Φώφη τη Γεννηματά.

Δεν ξέρω πόσοι αμφιβάλλουν για το ότι οι τηλεδιάλογοι μεταξύ πολιτικών ανδρών [pardon me …και γυναικών] και δημοσιογράφων είναι
πλήρως υπαγορευμένοι, βάσει ατζέντας [σήμερα τονίζουμε “αυτό”, τον άλλο μήνα τονίζουμε “το άλλο”] με τους πρωταγωνιστές στην καλύτερη περίπτωση να επιλέγουν τα εκφραστικά τους μέσα.
Εγώ πάντως δεν αμφιβάλλω καθόλου.

3
(Visited 54 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar October 27, 2021 at 1:23 pm

    Το γεγονός πάντως ότι σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς οι πολιτικοί καριέρας ποτέ δεν πεθαίνουν σε τέτοια ηλικία και με τέτοιο μάλιστα τρόπο – αφού είναι χοντρόπετσοι και δεν τους αγγίζει απολύτως τίποτα – καθιστά την περίπτωσή της μάλλον αξιοσημείωτη..

    Reply
    1. Oannes October 27, 2021 at 1:56 pm

      Η συγκεκριμένη είχε όντως στοιχεία αυτού που παραδοσιακά λέμε “ανθρωπιά”, πράγμα το οποίο δεν (ξέρω αν) τη βήθησε να είναι μια “σπουδαία πολιτικός”.
      Ως προς την ασθένεια πάντως, είχε “ιστορικό”, δηλ. πατέρα και μάνα που είχαν πεθάνει στην ίδια πάνω κάτω ηλικία μ’ αυτήν κι από την ίδια αιτία…

      Reply
      1. stcigar October 27, 2021 at 2:02 pm

        Το ξέρω, κι επίσης πρέπει να έκανε για χρόνια βαριά ορμονοθεραπεία προκειμένου να τεκνογονήσει. Αλλά και πάλι..

        Reply

Leave a Reply