Ενδιαφέρουσα σύμπτωση : τη στιγμή που η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου δείχνει πιο πιθανή από ποτέ, νέος θύλακας αποσταθεροποίησης προκύπτει σε χώρα πρώην μέλος της ΕΣΣΔ : αφορμή είναι το νομοσχέδιο με το οποίο χαρακτηρίζονται (ορθότατα) ύποπτες επιρροής ξένων δυνάμεων, ΜΚΟ και ΜΜΕ χρηματοδοτούμενες / -α σε ποσοστό πάνω από 20% από αυτές. Το νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί πέρσι μετά από ογκώδεις διαδηλώσεις. Τώρα, μετά την τελική του ψήφιση, αυτές επαναλαμβάνονται.
Το αντιπολιτευτικό επιχείρημα δεν διεκδικεί βραβείο ρασιοναλιστικής προσέγγισης: «Με την ψήφιση του νόμου, η Γεωργία μένει απομονωμένη από τη Δύση και γίνεται ακόμα πιο εύκολη λεία για τη Ρωσία».
Σε δήλωση χαρακτηριστική της αντίληψης της Κομισιόν για τη δημοκρατία, ο κύριος Μπορέλ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο “υπονομεύει την πορεία της Γεωργίας προς την Ευρώπη”.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Μεταξύ μας τώρα περιοχές όπως η Ουκρανία και η Γεωργία δεν θα είχαν χωριστεί ποτέ από το κύριο σώμα της Ρωσίας χωρίς απροκάλυπτη ξένη ανάμειξη. Γενικότερα η “κατάρρευση” (βλέπε κατεδάφιση) του υπαρκτού σοσιαλισμού υπήρξε το ανεπίσημο αντίστοιχο των Βερσαλλιών και πιθανότατα θα έχει παρόμοιες με την περιβόητη συνθήκη συνέπειες – and not a minute too soon.
Ούτε συζήτηση. Το αυτό ισχύει πιθανώς, με κίνδυνο παρεξήγησης το λέω, 😊 και για την αποτυχία του Υπαρκτού in the first place, με την οποία δεν παύουν να μας ζαλίζουν. Λες και ο Υπαρκτός Καπιταλισμός ήταν και είναι συνώνυμος της επιτυχίας – και της εφαρμογής των κανόνων του Άνταμ Σιμθ παρεμπιπτόντως.