ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ PATRIOT, ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Αναπαράγω ρεπορτάζ του “ελληνικού CNN” [πώς λέμε : “τουρκικό Star Trek” … – δεν κάνω πλάκα, υπάρχει!!!]. Η εκδοχή που υιοθετεί είναι διαφορετική απ’ την μέχρι χτες επικρατούσα [https://www.cnn.gr/kosmos/story/338669/germania-oxi-stin-metafora-patriot-apo-tin-polonia-stin-oukrania]

«Ζυγίζουν» Γερμανία και ΝΑΤΟ την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στην Ουκρανία
«Συζητάμε με τους συμμάχους μας για την διαχείριση της πρότασης της Πολωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, σε συνέχεια αναφοράς του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι η Συμμαχία πιθανόν να μην αντιταχθεί σε μία τέτοια κίνηση.
Το Βερολίνο προσέφερε στην Βαρσοβία το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot μετά την πτώση αδέσποτου πυραύλου στο πολωνικό έδαφος, στην μεθόριο με την Ουκρανία.
Στη συνέχεια, ο πολωνός υπουργός Αμυνας Μάριους Μπλαζάκ ζήτησε από την Γερμανία να στείλε αυτές τις μονάδες των Patriot στην Ουκρανία αντί της Πολωνίας.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι αυτό πρέπει να είναι απόφαση των χωρών, αφού λάβουν υπ’ όψιν τους κανόνες σχετικά με τον τελικό χρήστη.
«Ειδικές αποφάσεις επί ειδικών συστημάτων είναι εθνικές αποφάσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Ορισμένες φορές υπάρχουν συμφωνίες τελικού χρήστη και άλλα πράγματα, άρα χρειάζεται να γίνουν διαβουλεύσεις με τους άλλους συμμάχους. Αλλά, τελικά, η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις», επισήμανε.
Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ ήλθαν αφού η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δήλωσε ότι η αποστολή γερμανικών μονάδων Patriot εκτός του εδάφους του ΝΑΤΟ απαιτεί προηγουμένως συνομιλίες με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους.
Τα συστήματα Patriot παράγονται από την αμερικανική Raytheon.
Σε ερώτηση για το αν το ΝΑΤΟ κινδυνεύει να γίνει μέρος της σύρραξης με την αποστολή μονάδων Patriot στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι οι σύμμαχοι έχουν προμηθεύσει με προηγμένα οπλικά συστήματα το Κίεβο χωρίς να στείλουν μαζί τους και προσωπικό του ΝΑΤΟ.
Από την Βαρσοβία, ο πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι αποτελεί απόφαση της Γερμανίας πού θα αναπτυχθούν οι αντιαεροπορικές μονάδες Patriot και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερο για την ασφάλεια της Πολωνίας να αναπτυχθούν σε ουκρανικό έδαφος κοντά στα σύνορα.
«Από στρατιωτικής απόψεως, θα ήταν καλύτερο αν αναπτύσσονταν στην Ουκρανία για να προστατεύσουν και το πολωνικό έδαφος. Τότε θα μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικότερα τόσο την Ουκρανία, όσο και την Πολωνία», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάουνας της Λιθουανίας ο Αντρέι Ντούντα.
«Αλλά, η απόφαση ανήκει στην γερμανική πλευρά», σημείωσε.


Σκέφτεσαι ότι βρισκόμαστε πλέον στη φάση των
τελευταίων προσχημάτων, έτσι για τα μάτια, στο τελευταίο στάδιο δηλ. πριν την “έξω απ’ τα δόντια” φασιστική καταστολή …”γιατί έτσι μας αρέσει”.
Για να συνειδητοποιήσεις, αμέσως μετά, ότι το “έξω απ’ τα δόντια” δεν υπήρξε
ποτέ. Κι ότι σε κάθε περίπτωση που έχει καταγραφεί απ’ την ιστορία, η καταστολή γίνεται στο όνομα προσχηματικών αιτιάσεων και “αφηγημάτων” όπως αυτά που ακούμε περί κορωνοϊού, Πούτιν και climate change. Απλώς η “ανάγκη” λογικής συνοχής γίνεται σιγά-σιγά μικρότερη, με αποτέλεσμα η συνοχή να χαλαρώνει.
Το παρακολουθείς εν τη γενέσει εδώ, κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα σου : Το Βερολίνο προσφέρει στην Βαρσοβία τους Patriot μετά την πτώση
…”αδέσποτου πυραύλου” στο πολωνικό έδαφος. Να σχολιάσει κανείς κάτι;
Στη συνέχεια, ο πολωνός Υπουργός Αμυνας σε mood αλτρουιστικό αλλά και πρακτικό συνάμα, ζητά από την Γερμανία να στείλει τα συστήματα στην
Ουκρανία.
Εδώ πάλι, τι ακριβώς να πεις;
Η υπενθύμιση είναι ήδη καταχρηστική : οι “αδέσποτοι πύραυλοι” – αφορμή για αποστολή γερμανικών όπλων στην Πολωνία, με τελικό αποδέκτη την …Ουκρανία, ήταν
…Ουκρανικοί.
Επαναλαμβάνω απλώς ένα σχόλιο του stcigar, το πιο εύστοχο κατά την άποψή μου που έχει εμφανιστεί σ’ αυτό το blog :
ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ VLAD, ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ!!

4
(Visited 88 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar November 25, 2022 at 7:43 pm

    Τελικά οι ψυχίατροι ποτέ δεν δίνουν το παρών εκεί που πραγματικά τους χρειάζονται.

    Reply
  2. stcigar November 26, 2022 at 8:25 am

    Από τότε μάλιστα που ξεκίνησε η φάση με τον πατεραντώνιο, έχω σταματήσει εντελώς να διαβάζω ειδήσεις. Διακρίσεις μεταξύ καταχθόνιου σχεδίου και ολοκληρωτικής παράνοιας έχουν καταντήσει πλέον εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος. Τόσοι αιώνες ανθρώπινης προόδου για να καταλήξουμε σε ΑΥΤΟ?

    Reply
    1. Oannes November 26, 2022 at 8:34 am

      Ομολογουμένως δεν υπάρχει τίποτα να αντιλέξει κανείς σ’ αυτό. Εκτός απ το ότι, χρειάζεται μια κάποια ενημέρωση ως προς “τα χοντρά”, γιατί μπορεί να σκάσει ξαφνικά καμιά μαλακία και να μας πιάσει στον ύπνο or something. Εκεί στηρίζονται άλλωστε : οι ειδήσεις, στο μυαλό τους, έχουν καταστεί ένα είδος αναπνευστήρα για τον πολίτη, εν πάση περιπτώσει ένα είδος εξαρτήματος απαραίτητου για την επιβίωσή του.

      Reply
      1. stcigar November 26, 2022 at 8:53 am

        Βασικά οι μόνες ειδήσεις πρακτικού ενδιαφέροντος είναι αυτές με τα επιδόματα και ίσως καναδυό ακόμα παρεμφερούς γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Και δεν ξέρω αν η τριβή με καθημερινούς ανθρώπους βοηθάει στο να διατηρήσει κανείς επαφή με την πραγματικότητα whatever that is. Οπότε πίσω πάλι στα φαντάσματα!
        https://www.youtube.com/watch?v=_AKuCTUQ6i0
        https://www.youtube.com/watch?v=c9m9sllhWW8
        https://www.youtube.com/watch?v=IhktG6byt34

        Reply
        1. Oannes November 26, 2022 at 10:00 am

          “Όπισθεν ολοταχώς” που έλεγε και ο “φουκαράς” Χριστόδουλος.
          Ήμουν σίγουρος ότι θα τα είχα συμπεριλάβει στη λίστα, αλλά …όχι! Το ακόμα πιο ευχάριστο είναι ότι με το υλικό που έχει μαζευτεί, στο αφιέρωμα θα ενσωματωθεί Θεού θέλοντος και το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα [και εννοώ στην ώρα του].
          Η βραδύτητα με την οποία ανεβαίνουν προς το παρόν τα κομμάτια είναι παραπλανητική – ας όψονται τα shitloads of stuff που “κατεβάζω” κάθε μέρα, as in “δημιουργική διαδικασία”, η οποία δεν ευνοεί ακριβώς τα μουσικά posts – no problem with burbulithrology whatsoever.

          Reply

Leave a Reply