ΒΛΑΚΕΙΑ & ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ

Τί προκύπτει από την ανακοίνωση του Twitter ότι “ο Τραμπ εκθειάζει τη βία”; ότι κοντά στη χυδαιότητα πάει και η βλακεία, κι ότι εν πάση περιπτώσει …”το Twitter”, δηλ. ο Τζακ Ντόρσι, τα έχει βάλει με τον λάθος άνθρωπο.
Η φρικτή όντως δολοφονία του George Floyd από ένα αποκτηνωμένο, ηλίθιο μπάτσο, έχει προκαλέσει το καθιερωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις όργιο επεισοδίων, καταστροφών και λεηλασιών. Το οποίο βεβαίως, ξεδιάντροπα ενθαρρύνουν, δίπλα στους “επιφανείς της μαύρης κοινότητας”, ειδησεογραφικά μέσα τύπου CNN και Washington Post, με πύρινες αναλύσεις περί τα δεινά που αιώνες σωρρεύονται στις κεφαλές των afro-americans και για τον …εγγενή ρατσισμό του λευκού άνδρα. Αναλύσεις, εννοείται, εκπονούμενες απο λευκούς anchormen – βασιλικότερους των μαύρων βασιλέων.
Με τους κανόνες τώρα της στοιχειώδους λογικής, η εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος για τη δημιουργία χάους μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με χρήση κρατικής βίας. Ο “αρμόδιος” να διατάξει την χρήση της, εν προκειμένω ο Προεδρος των ΗΠΑ, είναι ακριβώς εκείνος που στρέφεται εναντίον της βίας, θέλοντας να προστατεύσει από αυτήν τους “νομοταγείς πολίτες”.
Το να ισχυρίζεσαι λοιπόν, όπως ο Τζακ Ντόρσι, ότι το tweet του Τραμπ …εκθειάζει τη βία, σε εκθέτει ανεπανόρθωτα ως ένοχο προκατάληψης, σε βαθμό κλινικής ηλιθιότητας.

3
(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Reply