ΑΝΤΙ…ΑΤΜΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ!

Με τον θρίαμβο εναντίον του τσιγάρου να θεωρείται δεδομένος, το μένος των media στρέφεται εναντίον του ηλεκτρονικού καπνίσματος.
Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη του ότι το πρόβλημα με το τσιγάρο αφορά κι εκείνα που αντιπροσωπεύει, πέρα απ’ την βλάβη στην υγεία μας, το “ενδιαφέρον” για την οποία αφορά αποκλειστικά τις ανάγκες του ασφαλιστικού συστήματος. Ότι δηλ. το πρόβλημα με το κάπνισμα, παραδοσιακό ή μη, αφορά μια δυσανεξία του συστήματος στην σπατάλη αξιοποιήσιμου χρόνου, ή και στην δια ζώσης, εχθρό της διαδικτυακής, επικοινωνία… [βλ. προηγούμενα posts ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ 1, 2].
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί, είναι παρμένο από το Lifo – αντιγραμμένο από τους NYT.
Προσέξτε το “έντεχνον” [βλ: κουτοπόνηρον] των διατυπώσεων. Πώς δηλ. χωρίς την παραμικρή απόδειξη “ενοχής”, καλλιεργείται κλίμα.
Με bold πλάγια γράμματα, το original κείμενο. Παρένθετα, κάποια δικά μου σχόλια…
Ένας ασθενής έχει πεθάνει μετά την εμφάνιση μιας σοβαρής αναπνευστικής νόσου που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος τέτοιου είδους στις ΗΠΑ, εν μέσω εμφάνισης πολλών κρουσμάτων λένε αξιωματούχοι της υγειονομικής περίθαλψης. Η αμερικανική υπηρεσία υγείας του Ιλινόις δήλωσε ότι ο ασθενής ήταν ατμιστής ηλικίας μεταξύ 17 και 38 ετών. Η είδηση για τον θάνατο του ασθενή έρχεται εν μέσω μιας έξαρσης εκδήλωσης πνευμονικής νόσου στις ΗΠΑ, την οποία οι αρχές έχουν συνδέσει με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και τις συσκευές ατμισμού. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία.
[Η αιτία μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρη, οι αρχές ωστόσο …σπεύδουν να συνδέσουν την πνευμονική νόσο και το θάνατο … με το ηλεκτρονικό κάπνισμα].
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε ότι περίπου 200 άνθρωποι έχουν νοσήσει σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν βρήκαν έναν κοινό σύνδεσμο – εκτός από το άτμισμα – μεταξύ των ασθενών που έφτασαν στα νοσοκομεία.
[Μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι …οι ερευνητές (γενικώς και αορίστως) έψαξαν για αρκετό χρονικό διάστημα και με τον ενδελεχέστερο δυνατό τρόπο, τις πτυχές της ζωής ενός εκάστου από τους ασθενείς, πριν καταλήξουν…]
Ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ δήλωσε: «Είμαστε λυπημένοι για τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με το ξέσπασμα σοβαρής πνευμονικής νόσου σε άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου ή συσκευές ατμισμού».
[Οι όποιες επιφυλάξεις προς διαφύλαξη των νώτων μας, φαίνονται εδώ να εξ-ατμίζονται]
«Αυτός ο τραγικός θάνατος ενισχύει τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου», πρόσθεσε. «Το άτμισμα εκθέτει τους χρήστες σε πολλές διαφορετικές ουσίες για τις οποίες έχουμε λίγες πληροφορίες σχετικά με τις σχετικές βλάβες που μπορεί να προκαλούν – όπως των αρωμάτων, της νικοτίνης, των κανναβινοειδών και των διαλυτών», αναφέρει ο Ρέντφιλντ.
[Απορία: το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν ελέγχθηκε κατ΄αρχήν ως πατέντα, πριν βγει στο εμπόριο; περίμεναν πρώτα να περάσουν χρόνια, να γιγαντωθεί η αγορά του ηλ. καπνίσματος, για να θορυβηθούν από τις βλαπτικές του ιδιότητες;]
Ο ίδιος [ο Ρέντφιλντ] είπε ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά, τους νέους ενήλικες, τις έγκυες γυναίκες ή ακόμη και τους ενήλικες που συνήθως δεν χρησιμοποιούν προϊόντα καπνού.
[Κατάλαβε κανείς κάτι απ’ αυτό; γιατί αν δεν με απατούν τα ελληνικά μου, το μόνο που μπορεί να σημαίνει είναι ότι το άτμισμα είναι …ασφαλές για εκείνους που έχουν υπάρξει καπνιστές, ή είναι ακόμα]
«Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς βρέθηκαν να έχουν κάνει πρόσφατη χρήση του προϊόντος που περιέχει τετραϋδροκανναβινόλη (THC)», ανέφερε ο CDC, αναφερόμενος στην ενεργή ένωση που υπάρχει στην κάνναβη. Αλλά οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν αν η ασθένεια έχει προκληθεί από προϊόντα μαριχουάνας, ηλεκτρονικά τσιγάρα ή κάποιο μείγμα που πωλείται στο δρόμο, ή αν μπορεί να εμπλέκεται κάποια ελαττωματική ή ακόμη και μολυσμένη συσκευή. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ατμιστών, Gregory Conley, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν «σίγουρος» ότι οι ασθένειες προκλήθηκαν από συσκευές που περιέχουν κάνναβη ή άλλα συνθετικά ναρκωτικά και όχι νικοτίνη.
Εδώ πια έχουμε κανονικό “δημοσιογραφικό” tour-de-force: αφού πρώτα έχει δημιουργηθεί ζοφερό κλίμα εναντίον του ηλεκτρονικού καπνίσματος, και αφού στη συνέχεια παραδεχτούν, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει, ολοκληρώνουν …ειρωνευόμενοι τον Πρόεδρο των Ατμιστών, για το ότι είναι σίγουρος για την ασφάλειά του.

1
(Visited 124 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply