ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ IT IS

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια διαδικασία αυτοδικαίωσης, και αυτοεξύμνησης των μίντια για την [ψυχοπαθολογικού τύπου] εμμονή τους στο θέμα των Νεκρών Παιδιών της Πάτρας. Αυτό γιατί “μόνο έτσι στάθηκε δυνατό να έρθει στην επιφάνεια αυτή η αποτρόπαια υπόθεση”. Συμμέτοχη στη διαδικασία η κουστωδία των συνδαιτημόνων τους όλο αυτό το διάστημα, προεξαρχόντων ψυχιάτρων *, κοινωνικών λειτουργών και δικηγόρων.
Πρόκειται φυσικά για “γυριστή” των μίντια : όλο και περισσότερος κόσμος διαμαρτύρεται γι’ αυτή την όλως διόλου αφύσικη κατάσταση, μιλώντας για αποπροσανατολισμό από τα αληθινά προβλήματα, νούμερο ένα εκ των οποίων είναι, “τι άλλο”, το
οικονομικό.
Δεν νομίζω ότι ο διψασμένος για “θεάματα με ουσία” κόσμος πρέπει να ανησυχεί : το οικονομικό θα αποτελέσει επίσης πεδίο τιμής των μίντια για το επόμενο διάστημα.
** Και ο τρόπος προσέγγισής τους δεν θα έχει σχέση με κάποιο είδος συνεισφοράς στο θέμα, αλλά με τις καθιερωμένες τερατολογίες, διανθισμένες με συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και βίντεο φρίκης που απλώς θα μεγεθύνουν κατά το δοκούν την κρίση, φιλοτεχνώντας σκηνικό ελληνικής ταινίας της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Συμπεριλαμβανομένων φυσικά παραπομπών σε σχετικά αποσπάσματα.

* By the way, βλέποντας για μια ακόμα φορά μπροστά μου τον ψυχίατρο κύριo Σούρα και κοιτάζοντας καλύτερα, ενημερώθηκα για το ότι ο κύριος αυτός δεν είναι ένας απλός ψυχίατρος, αλλά διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής. Επειδή πρόκειται για ευαίσθητο θέμα, περαιτέρω σχόλια δέον όπως αποφεύγονται.

** Ήδη αποτελεί : πυκνώνουν οι δημοσιογραφικές αναφορές του τύπου “Μου ήρθε ο λογαριασμός …1953 ευρώ ενώ πλήρωνα 70”!

4
(Visited 88 times, 1 visits today)

7 Comments

    1. Oannes April 19, 2022 at 2:19 pm

      Δεν βλέπω πώς μπορεί να μην αληθεύει. Ο κύριος Χαράρι είναι γνωστός. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό ειναι ότι η Νο 1 εταιρία Atrificial Intelligence στον κόσμο, με άλλα λόγια η Νο 1 προμηθεύτρια “δεδομένων” που επιτρέπουν “να χακάρουμε τον άνθρωπο” είναι η Tesla του ξιφήρους υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου κυρίου Musk.
      Ο οποίος μιλά ανοιχτά για ένα μέλλον όπου η εργασία θα έχει εξαφανιστεί, αλλά no problem γιατί η πρόσβαση όλων μας στα αγαθά θα ειναι …σε γελοίο βαθμό εύκολη.
      Εννοείται ότι στο κόνσεπτ “ελευθερίας του λόγου” ουδόλως περιλαμβάνεται κάποια …διαβούλευση περι το αν ο κόσμος ζητά / αποδέχεται μια εξέλιξη όπως η παραπάνω.
      Απλούστατα, δεν μας πέφτει …λόγος. Το θέμα είναι λυμένο πριν τεθεί, δια της εφαρμογής του Fuhrerprinzip.

      Reply
      1. EMMANOUEL April 19, 2022 at 2:57 pm

        Η πλακα ειναι οτι μ αυτα και μ αυτα και καποιοι γνωστοι μου που ηταν λαβροι μ ολα τ αφηγηματα των “ψεκ” εχουν αρχισει να εμφανιζουν ρωγμες στις βεβαιοτητες τους .. Και μιλαω και για τα εμβολια πρωτιστως ..
        Η δε εικονα του Κουλη , που καθεται ευλαβικως κι ακουει τις παπαριες του καθε ανωμαλου στο μυαλο που του στελνουνε , ειναι ταπεινωτικη για αρχηγο κρατους .. Τι γιουσουφακι ειν αυτο ρε ..

        Reply
        1. Oannes April 19, 2022 at 5:15 pm

          Και λίγα λες. Είναι πιθανώς ο πιο αχρείος “πρωθυπουργός” που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Κι αυτό αποτελεί σοβαρό “credit” γιατί έχουν υάρξει ουκ ολίγοι τέτοιοι στην ιστορία μας.
          Ακόμα και η “ηρωϊκή αντίσταση” στον Έβρο, με εντολές απέξω αποφαασίσθηκε.

          Reply
    1. Oannes April 19, 2022 at 10:27 pm

      Όντως τετράγωνη ανάλυση.
      Λύση θα υπάρξει όταν οι Ευρωπαίοι καταλάβουν [εύκολο είναι;] ότι ο πόλεμος δεν γίνεται για την Ουκρανία, αλλά για την παραμονή στην εξουσία του αποτρόπαιου Ζελένσκι.
      Μα το Θεό, θα έκοβα κάθε επαφή με τα “τεκταινόμενα” και θα αφοσιωνόμουν στα μουσικά, αν δεν φοβόμουν ότι αυτό μπορεί να κοστίσει ακριβά – και αν κάποιοι άνθρωποι δεν εξαρτιόνταν από μένα.

      Reply
      1. stcigar April 19, 2022 at 11:11 pm

        I’ve been ruminating along the same lines.

        Reply

Leave a Reply